Exposició camps de dunes experimentals a Torredembarra

Penjat el 7 de gener de 2016, per GEPEC

Exposició camps de dunes experimentals a Torredembarra

Apartir d'ara i durant tot el mes de febrer, com a mínim, es podrà visitar a Cal Bofill l'exposició sobre els camps de dunes experimentals de la platja de la Paella de Torredembarra.

 

Horari: tots els matins de 10 a 14

lloc: Cal Bofill (Torredembarra, al final del passeig Marítim direcció Barcelona)

Fa gairebé quatre anys el GEPEC-EdC, amb el suport de la Regidoria de sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra i altres estaments com la Fundació Biodiversidad del Ministerio de Medio Ambiente, va iniciar la posada en marxa d'un primer camp de dunes experimental a la platja de la Paella que ha estat un èxit. Un 70% de les plantes instal·lades no només han sobreviscut, si no que les dunes o muntanyans "ja funcionen soles": hi entren espècies noves de plantes i animals i tenen una dinàmica autònoma.

La bellesa i atractiu paisatgístic d'aquest primer camp de dunes va animar a iniciar-ne un segon a llevant del primer, però usant estratègies diferents, mai utilitzades abans. D'aquesta manera el mes de març de l'any passat va iniciar-se un segon camp experimental al qual, sense haver-hi plantat ni sembrat, han entrat soles tres espècies de plantes dunars.

Tot plegat ha motivat una petita exposició de tres plafons que, fins com a mínim finals del mes de febrer, es podrà visitar cada dia pel matí de 10 a 14 a Cal Bofill. En ells podrem informar-nos d'una breu història del camp de dunes, una petita guia de les primeres plantes que hi podem trobar i com es restauren les dunes per a conservar la sorra de les platges.

Hi ha la intenció de traslladar l'exposició a altres punts del municipi i fora d'ell.

L'exposició ha estat elaborada pel GEPEC-EdC amb el suport de l'Ajuntament de Torredembarra.