Iniciem un nou projecte: ADN ADENC

Penjat el 14 d'abril de 2021, per Adenc

Aquest 2021 l’ADENC engega el projecte de l’ADN ADENC. Aquest projecte està pensat per potenciar i dinamitzar l’àmbit de la Via verda Sant Llorenç – Collserola a través de l’educació, l’art, el naturalisme i la custòdia del territori. 

El nom d’ADN ADENC pot prendre molts significats diferents. Aula de Natura, Art Defensa i Natura, Àgora de Natura… I és la suma de tots els diferents noms el que representa l’ADN ADENC.

Aquest nou projecte té tres branques ben diferenciades:

Escola de naturalistes. Les Cargolines de l’ADENC 

Estem molt contents d’iniciar aquest projecte al Vallès. Tot seguint la metodologia ideada pel GEPEC s’engega una escola de naturalistes pensada per oferir activitats de lleure naturalista als infants i joves del Vallès. Es formarà un grup d’infants anomenat les Cargolines de l’Adenc que es reunirà cada dissabte per fer activitats i es realitzarà un casal d’estiu. En un futur està previst crear un grup de joves i realitzar unes colònies naturalistes. Aquest conjunt d’activitats tindran com a base el respecte al ritme de la canalla, la correcció científica i la coherència ecològica.

 

Custòdia del territori

Es crea un grup per dinamitzar la defensa de l’àmbit de la Via Verda Sant Llorenç – Collserola a través dels mecanismes legals, de l’estudi de la zona i també mitjançant acords amb propietaris del territori per a restaurar zones degradades.

 

Grup d’art, natura i cultura 

A través d’una visió de l’art on s’elimina el materialisme habitual per donar més èmfasi a l’experiència i la vivència es realitzaran sortides, activitats escolars i tallers per trencar la idea que l’ésser humà i la natura són dues coses diferents.