Inventarien els prats de dall de l’Albera per determinar-ne l’estat i garantir la conservació de la seva biodiversitat

Penjat el 19 de març de 2021, per Despatx IAEDEN

  • La Diputació de Girona i la Institució Alt-Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN) han impulsat aquest estudi en noranta-vuit parcel·les dels municipis de Cantallops, Capmany i Sant Climent Sescebes
  • Per tal de protegir-los, s’ha optat per establir acords de custòdia entre propietaris i la IAEDEN, que permeten compatibilitzar l’activitat agrícola i ramadera amb la preservació i la millora ambientals d’aquests hàbitats seminaturals.

El resultat final de l’inventari ordena els prats segons la possibilitat de recuperació del seu maneig mitjançant eines de custòdia agrària. En aquest sentit, s’ha dictaminat que hi ha 35 prats de difícil recuperació, 15 de recuperació viable, 4 de recuperació prioritària i 33 amb acord de custòdia amb IAEDEN. A tot això, hi ha 11 parcel·les cadastrals que corresponen a estanys amb acord de custòdia signat (estany de la Cardonera, estany d’en Massot, estany d’en Pous i estany d’en Martí). Aquests dos últims tenen una doble funció segons el grau del pluviometria: com a estany i com a prat de dall.

Així doncs, a partir d’aquesta catalogació, la Diputació de Girona i la IAEDEN tenen previst seguir treballant per conservar la biodiversitat associada a aquests prats de l’Albera mitjançant ajudes a través de les línies de subvencions de la Diputació, així com establint acords de custòdia amb els propietaris i el seu maneig agrari.

Descarregueu la nota de premsa completa.

The post Inventarien els prats de dall de l’Albera per determinar-ne l’estat i garantir la conservació de la seva biodiversitat appeared first on IAEDEN - Salvem l'Empordà.