IPCENA Demana la prohibició de la falconeria

Penjat el 4 de maig de 2016, per Ipcena

IPCENA Demana la prohibició de la falconeria

ACN

Al·leguen els greus perjudicis que aquesta pràctica suposa per a la fauna autòctona i també per a la protecció d’aquestes aus protegides

L’entitat ecologista Ipcena demana la prohibició de la falconeria com a activitat de caça duta a terme particulars. Al·leguen els greus perjudicis que aquesta pràctica suposa per a la fauna autòctona i també per a la protecció d’aquestes espècies protegides.

En el darrer mes s’han donat a la demarcació de Lleida dos casos d’aligots de Harris, una espècie protegida per les lleis de conservació, que s’han escapat dels seus respectius amos, amenaçant així la fauna de l’entorn. Fa un mes se’n va donar un cas a Tremp, i el més recent aquesta mateixa setmana a les Borges Blanques. Aquests casos, segons el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, són una mostra del perill que suposa aquesta pràctica. Entre els riscos que exposa Vázquez hi ha l’amenaça que suposen aquestes aus per les espècies autòctones o el risc genètic per possibles creuaments d’espècies. Vázquez apunta també la il·legalitat que suposa el tràfic amb aquests animals.

A més, segons l’entitat ecologista, la facilitat amb què aquests tipus d’animals es poden comprar a través d’internet tampoc ajuda a conscienciar envers la protecció dels animals. Per tot això, han presentat una petició als departaments de Territori i Agricultura per tal de prohibir aquesta pràctica a particulars. Això no obstant, Vázquez afegeix que sí que entenen necessària la pràctica de la falconeria per part d’empreses especialitzades per a fer tasques com ara el control de plagues o de seguretat en aeroports.

 

Aqui teniu l’enllaç de la documentació que hem presentat al departament de Territori i Agricultura per a demanar la prohibició de la falconeria.

https://www.dropbox.com/s/z5auhbsy1vl40tx/Queixa%20falconeria%20-%20Ipcena.pdf?dl=0