Ja s’acosta la Setmana de la Natura

Penjat el 22 de març de 2016, per GEPEC

Ja s'acosta la Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura convida la ciutadania a tenir cura de la natura i viure la Terra!

Es celebrarà entre el 27 de maig i el 5 de juny i comptarà amb la participació de més de 6.000 persones! 

Amb el lema “viu la Terra!”, la Setmana de la Natura crida a la complicitat de la ciutadania activa i participativa en la protecció del nostre patrimoni natural.

Què és ?

La Setmana de la Natura és un moment de l’any en què pren protagonisme l'acció de les persones i de les entitats ambientals en la conservació, protecció i restauració del medi ambient. És un esdeveniment per celebrar la Natura i encoratjar a actuar per la seva protecció durant tot l’any!

Quan és?

La Setmana de la Natura tindrà lloc entre el 27 de maig i el 5 de juny de 2016 i promourà l’organització d’activitats arreu de Catalunya per viure la Terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar la natura i el territori.

A qui implica?

A tothom, perquè tots podem actuar per la natura. Durant la setmana hi haurà activitats per als més joves i fins als més grans. I comptarem amb la col·laboració del Club Super3 per implicar els més petits!

Quines activitats s’hi faran?

La Setmana de la Natura comptarà amb múltiples activitats de la mà de més de 150 entitats ambientals i organitzacions a tot Catalunya! Es podrà col·laborar en la recuperació del bosc de ribera d’un riu, plantant-hi les plantes autòctones i extraient les espècies invasores; afavorir la biodiversitat creant una bassa per amfibis, un hotel d’insectes, o fent un hort; observant i anellant ocells amb experts; alliberant fauna autòctona recuperada, ajudant a treure residus dels espais naturals, fins i tot del fons del mar... Són tant sols petits exemples de les múltiples propostes que ofereix la Setmana de la Natura durant 10 dies.

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny 2016), les activitats de la Setmana de la Natura tindran l’objectiu de recuperar fonts i basses de Catalunya, perquè els punts d’aigua són ecosistemes aquàtics fonamentals per a la biodiversitat. En una d’aquestes activitats hi participarà en Pau de la família del Super3, que explicarà un conte sobre l’aigua als assistents!

Les activitats les trobareu publicades al portal www.setmananatura.cat La Setmana de la Natura 2.0 La Setmana de la Natura et convida a retrobar-te amb els petits plaers que ens proporciona el contacte amb la natura i a compartir aquesta experiència amb una fotografia a través de Twitter o Instagram amb el hashtag #setmananatura

Qui l’organitza?

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). La XVAC i la XCT són dues xarxes d’entitats sense ànim de lucre i de referència en el món de la conservació de la natura i del voluntariat ambiental a Catalunya, i compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”. Des de l’XVAC es va organitzar el 2014 i el 2015 la Setmana del Voluntariat Ambiental a Catalunya (podeu veure el vídeo aquí i des de la XCT es va organitzar el 2012 i el 2014 la Setmana Europea de la Custòdia del Territori (podeu veure el vídeo aquí . Enguany hem decidit sumar esforços i unificar ambdues campanyes en la Setmana de la Natura.