Ja tens la teva guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya?

Penjat el 9 de juny de 2014, per GEPEC

Ja tens la teva guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya?

La primera guia pràctica de la natura de Catalunya es va presentar a la biblioteca de Reus el passat 3 de juny comptant amb la presència dels autors, del professor de geografia de la URV Jordi Blay i del Josep Germain de la Institució Catalana d'Història Natural. El GEPEC actuava d'amfitrió amb la presència del president donant la benvinguda a l'acte amb gran afluència de públic.

Els que vulgueu podeu adquirir la guia al GEPEC amb un descompte especial.

En aquest volum de 576 pàgines, s'hi desplega una quantitat ingent de talent creatiu, científic, ecologista i naturalista. De la mà de Joan Vàzquez, secretari general d’Ipcena i director de l’obra i Joan Maluquer, coordinador científic i cap de redacció, constitueix una síntesi molt completa de la natura catalana. Des del medi físic (inclòs el marí del litoral), els fongs, la flora, la vegetació, els invertebrats, els vertebrats, itineraris pels espais d'interès natural fins als espais salvats per l'acció popular de les demarcacions catalanes.

Les dades generals de la publicació donen a entendre el mèrit del treball realitzat: 1.570 il·lustracions originals a tot color dels principals grups botànics, faunístics i micològics (més de 1.000 espècies autòctones i al·lòctones), així com també geologia, paleontologia (fòssils), marc geogràfic i climatologia. Inclou 53 fitxes amb rutes o itineraris per descobrir espais de gran valor natural i paisatgístic del nostre país. La guia, editada per IPCENA, ha aplegat una trentena de col·laboradors, entre redactors, il·lustradors i assessors.