Jornada Via Verda Sant Llorenç Collserola en el context d’emergència climàtica 2021

Penjat el 30 de novembre de 2021, per Adenc

El proper divendres 3 de desembre de 2021 arriba la Jornada sobre la Via Verda Sant Llorenç-Collserola en el context d’emergència climàtica, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona

Des de l’ADENC organitzem amb la col·laboració del Departament de Geografia de la Universitat Autonoma de Barcelona  i el Consell Comarcal del Vallès Occidental aquesta jornada per preparar els diferents actors del territori per impulsar instruments de col·laboració i avançar en la protecció de l’Espai Natural de la Via Verda, reconèixer la seva rellevància en l’actual context d’emergència climàtica.

La valorització de l’espai natural de la Via Verda del Vallès Sant Llorenç – Collserola torna a estar sobre la taula, com a parc amb funcions de connector ecològic i espai de lleure social en el Vallès més urbanitzat i més poblat.  Es tracta d’un espai que s’estructura des dels espais agroforestals de la plana vallesana, seguint els eixos fluvials i que constitueix un rellevant mosaic d’ambients agrícoles i forestals.

A més de l’aportació ambiental que té com a patrimoni natural i paisatgístic de la plana vallesana, adquireix més rellevància per la seva ubicació com a àmbit de connexió territorial entre els espais naturals protegits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac i el Parc Natural de Collserola, i pel fet de que limita el creixement en continu urbà que provoca l’ocupació del Vallès.

Els objectius de la preservació de la Via Verda Sant Llorenç-Collserola combinen la conservació de la biodiversitat, l’ús de lleure ciutadà mitjançant una ordenació de l’ús públic i la mobilitat, i la proposta d’actuacions que revaloritzin el medi natural mantenint les seves funcions de biodiversitat i connectivitat, culturals, de lleure i paisatgístiques. La connectivitat de la Via Verda es veu alterada per trames urbanes i per infraestructures i vies segregades que la travessen. Des de l’any 2000 s’han posat en marxa diverses iniciatives que plantegen l’ordenació i gestió de determinats espais d’aquest àmbit.

La jornada es celebrarà el proper 3 de desembre de 2021 a les 09:00h a la Sala d’Actes de Ciìencies Polítiques, Universitat Autònoma de Barcelona. 

Us recomanem que consulteu el programa detallat de la jornada, on hi trobareu una descripció de cada xerrada.

La inscripció és gratuïtaCal inscriure’s a través del formulari online. El nombre de places és limitat.

Per a qualsevol dubte o aclariment contacteu amb correu@adenc.cat o amb el telefon  o el número de  telèfon  93 717 18 87.