La petjada humana al riu Ripoll

Penjat el 26 de gener de 2021, per Adenc

El riu Ripoll neix i recorre tota la comarca del Vallès Occidental i creua de nord a sud el terme municipal de Sabadell al llarg de 7 km. La seva ubicació prop de la ciutat li confereix la singularitat de ser el punt de contacte entre l’espai urbà i el medi natural.

La relació del riu amb la ciutat ha estat sempre molt intensa, encara que ha anat variant amb el temps fins a arribar a una situació de forta contaminació. El riu ha estat aprofitat durant segles per l’agricultura i posteriorment per la indústria. Per la seva proximitat a la ciutat, ha estat també un lloc predilecte d’oci dels sabadellencs.

A continuació us deixem una nova presentació  sobre els diferentes impactes i la petjada humana al riu Ripoll:

https://prezi.com/view/0eeqkicVsFvu2Rr24hZ4/ 

I també un nou Kahoot per avaluar tot el que has après!

Instruccions per jugar:

  1. Necessitem un ordinador, un telefon movil o una tableta per jugar!
  2. Entreu en el següent enllaç: https://kahoot.it/challenge/02416382?challenge-id=019de8ca-58fe-4b1d-b9fb-e507e2bf9333_1611659151124 o podeu entrar directament a kahoot.it i introduiu el codi:02416382
  3.  I comencem a jugar! Podeu jugar més d’una persona!

L’any 2009 neix impulsat per l’ADENC el projecte de “Fes reviure el Ripoll”, un projecte de restauració del riu Ripoll al seu pas pel terme municipal de Sabadell, per tal d’aconseguir la recuperació ecològica, tant de la flora com de la fauna, d’aquest tram del riu Ripoll. Al mateix temps també suposa un exercici d’educació ambiental in situ, afavorint una major consciència ciutadana. Gràcies a aquestes mesures avui dia el riu s’ha recuperat i gaudeix d’un millor estat ecològic. De mica en mica s’han anat recuperant els boscos de ribera i la fauna ha tornat al riu. Tot i així encara existeixen molts problemes, com la contaminació, abocaments de residus, espècies invasores, etc. Si en un futur volem conservar i millorar el riu, encara hi ha molta feina per fer.