La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf es reuneix per segona vegada amb l’INCASOL

Penjat el 14 d'octubre de 2021, per Adenc

Avui, 13 d’octubre, la Plataforma s’ha reunit de nou amb l’INCASOL, aquesta vegada amb la nova directora, Mercè Conesa, i el gerent i ex-director, Albert Civit. Recordem que abans d’estiu ja vam tenir una primera reunió amb aquest organisme.

En la reunió d’avui la Plataforma ha demanat més detalls sobre l’anunci que la setmana passada es va fer des de Vicepresidència de la Generalitat. Concretament, hem demanat:

  • L’estudi ambiental que avala la proposta inicial de Vicepresidència (de fet, aquest estudi ja el vam demanar abans d’estiu).
  • Que el parc no es limiti a 60ha, i que s’incrementi fins a les 70ha com a mínim, i que l’espai que es destini a altres usos sigui el més limitada possible, integrat amb l’entorn, i a tocar del vial existent. D’aquesta manera, la zona es veuria mínimament afectada.
  • Que els dos torrents existents, especialment el dels Alous, quedin total i extensament protegits, incloent els seus marges, i per tant integrats dins del nou parc.
  • Que en la definició del parc es garanteixi l’accés tant des de Rubí com de Sant Cugat.
  • Que la caseta de recepció sigui una escola de natura.
  • De nou, hem demanat que s’estableixi un conveni amb els Ajuntaments, o bé que l’INCASOL se’n faci càrrec, per garantir l’accés i l’ús de l’espai mentre es defineixen els usos finals de les actuals 80ha.

Davant d’aquestes peticions la Plataforma considera positiva la resposta de l’INCASOL. Han reconegut que el mapa inicialment publicat per Vicepresidència és tan sols un dibuix molt poc definit i que cal fer una feina més profunda per acotar bé l’àrea del nou parc. L’INCASOL s’ha compromès a garantir la protecció dels torrents i els seus marges i l’accés al parc des dels dos municipis. També ha reconegut que les 20ha que inicialment es volien destinar a altres usos podrien reduir-se i que, sigui quin sigui l’ús final, aquest estarà integrat amb el paisatge i l’entorn del parc. Finalment, han insistit en que l’estudi ambiental ja va ser entregat als Ajuntaments, i que són aquests qui l’han de fer públic a la ciutadania.

Per tant, des de la Plataforma reclamem de nou que l’estudi es faci públic immediatament per part d’aquests. Sobre l’ús de l’espai en el mentrestant, l’INCASOL ha reconegut que cap dels dos ajuntaments vol fer-se càrrec de l’espai de manera temporal. Davant d’aquesta resposta, hem proposat fer un petit conveni amb entitats locals que facin el manteniment mínim de neteja, o bé que l’INCASOL faci un replantejament i consideri treure les tanques (moltes d’elles ja estan a terra). Finalment, Mercè Conesa i Albert Civit han mostrat de nou el seu compromís a seguir informant a la Plataforma, i per tant a la ciutadania, i han explicat que a finals d’any podria haver-hi un primer esborrany de proposta més definida.

La Plataforma celebrem els avenços aconseguits i esperem que aviat puguem tenir l’estudi ambiental per part dels Ajuntaments. També estarem pendents de saber els detalls d’una primera proposta més definida per a l’espai de Can Sant Joan.