La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem que l’entrada de Mercè Conesa com a directora de l’INCASOL afecti el futur del Parc de Can Sant Joan (l’antic camp de golf)

Penjat el 21 de setembre de 2021, per Adenc

La Plataforma també reclama compromís i resposta per part dels ajuntaments

La setmana passada la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf es va assabentar, a través de la premsa, dels canvis en la direcció de l’INCASOL, fins ara a mans d’Albert Civit. La Plataforma tem que l’entrada de Mercè Conesa, exalcaldessa de Sant Cugat, provoqui un canvi de posicionament respecte al futur del Parc de Can Sant Joan-Torrent dels Alous.

Recordem que durant el mes de juliol la Plataforma es va reunir amb el llavors director de l’INCASOL, Albert Civit. Aquest va manifestar la voluntat de cedir una gran part dels terrenys als municipis de Rubí i Sant Cugat per reconvertir l’antic camp de golf en un parc interurbà. Vegeu notícia).

L’entrada de Mercè Conesa fa témer que aquestes intencions canviïn. Recordem que Conesa, com a responsable del Port de Barcelona, s’ha manifestat a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs d’hivern, projectes que tenen un impacte clar en la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la biodiversitat. Volem compartir des de la Plataforma que els interessos de la ciutat de Sant Cugat es poden revertir i enfocar cap a la millora del mediambiental i de salut pública, al marge de l’aprofitament urbanístic dels terrenys de Can Sant Joan. Ara, la nostra preocupació és més gran, perquè considerem que el Parc de Can Sant Joan-Torrent dels Alous és un avançament cap a l’urbanisme de gènere, i de treballar per la salut ambiental i les ciutats saludables, que volem reivindicar i posar en valor de nou.

La Plataforma també recorda que Albert Civit es va comprometre a treballar per un conveni amb els Ajuntaments, que hauria d’estar enllestit a finals d’any, per tal que la ciutadania pugui fer ús de l’espai mentre no es concreten els usos definitius de l’antic camp de golf.

A hores d’ara, hem de denunciar que cap dels dos Ajuntaments, ni el de Rubí ni el de Sant Cugat, han contestat els correus que la Plataforma ha enviat al llarg de l’estiu demanant poder participar activament a les reunions que els Ajuntaments facin amb l’INCASOL. La Plataforma demana que se’ls hi faci arribar una resposta aviat i que tinguin en consideració la Plataforma. Com ja va dir a l’estiu, la Plataforma recorda que té el suport de més d’una seixantena d’entitats dels dos municipis i d’una gran part de la ciutadania, que reclama aquest espai natural per a tothom. És, per tant, un interlocutor rellevant, més enllà de si el procés de cessió comptarà amb un procés de participació ciutadana.