La Plataforma Salvem Muntanyans aconsegueix que la urbanització Muntanyans II no es faci

Penjat el 25 d'abril de 2014, per GEPEC

La Plataforma Salvem Muntanyans aconsegueix que la urbanització Muntanyans II no es faci

Torredembarra ha rebut molta pressió urbanística. El GEPEC-EdC varem ser l'única entitat pública o privada que va fer al·legacions al Pla General d'Ordenació Urbana per a evitar aquesta i altres urbanitzacions.
 

L'any 2001 varem lliurar un dossier de més de 100 pàgines als regidors de l'Ajuntament llavors presidit per Manuel Jiménez i sent regidor d'urbanisme Ramon Ripoll. Aquest dossier indicava els motius i les opcions a tirar endavant per a no construir en una zona humida i inundable.
 
Aquest treball previ, i especialment, haver observat la construcció de l'anòmala Nova Torredembarra (Muntanyans I) va contribuir a què un grup de veïns creessin la Plataforma Salvem Els Muntanyans.
 
Aquesta Plataforma va aconseguir les mobilitzacions ciutadanes de protesta més importants de la vila fins a la data, a més de múltiples informes, gestions i el finançament de tot el caríssim procés judicial.
 
El Tribunal Suprem acaba de ratificar una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la línia d'altres sentències anteriors a favor de no construir en zones inundables. Malgrat el trist paper d'Ajuntaments i Generalitat que s'han alineat, sempre, a favor de les immobiliàries i no de l'interès públic (de la natura ni de les generacions actuals i futures de ciutadans).
 
Durant aquest temps, la immobiliària va construir uns vials, infraestructures i canal. També es va instal·lar una caseta d'una estació de bombament de clavegueram cap a la depuradora, construïda en terrenys inundables per la pròpia Agència Catalana de l'Aigua. Des del GEPEC-EdC exigim que s'enretirin en la major brevetat possible i amb el mínim cost per als ciutadans, per a recuperar l'estat anterior, lliure de construccions artificials.
 
Hem de recordar que amb la protecció d'aquest espai ja res impedeix unir en un sol espai natural els espais agrícoles i forestals situats al cantó de muntanya de l'autovia amb els Muntanyans (ja protegits per la normativa local) per a augmentar al màxim la connectivitat de persones, flora, fauna i aigua entre totes les àrees compromeses.
Més informació: Ramon Ferré (675484707)