L’ADENC ENTRA AL MÓN DEL LLEURE AMB LES CARGOLINES

Penjat el 28 d'abril de 2021, per Adenc

Després d’aquesta llarga temporada sense poder oferir activitats a l’aire lliure, l’ADENC engega el projecte “les Cargolines de l’ADENC”, pensat pels més petits de la casa. La idea principal és crear un grup estable on els infants (de 8 a 12 anys) amb ganes de descobrir l’entorn natural puguin trobar-se cada cap de setmana per conèixer-se i divertir-se mentre a la vegada aprenen a valorar i millorar el món que els envolta.

L’ADENC és una entitat que vetlla per la defensa i la conservació del patrimoni natural principalment de la plana del Vallès. Conèixer d’aprop el territori on vivim, gaudir dels valors naturals d’aquests espais d’una manera vivencial, afavoreix l’interès per la seva conservació. 

L’entitat ja organitza desenes d’activitats a llarg de l’any per descobrir el territori del Vallès i els valors naturals associats. Tot i així, fins ara no s’oferien activitats de lleure encarades al públic infantil. Per això des de l’ADENC creem aquest projecte, que vol despertar el cuc naturalista que els infants portin dins i perquè aquells que ja tenen un interès naturalista tinguin un espai on seguir aprenent i descobrint el medi natural vallesà.

Les Cargolines és un projecte inspirat amb les Escoles Naturalistes creades pel GEPEC. Tot el conjunt d’activitats tindran com a base el respecte al ritme de la canalla, la correcció científica i la coherència ecològica. La dinàmica del grup serà molt semblant a la dels grups de lleure (esplais i caus). Els infants descobriran i aprendran els valors naturals del Vallès a través del joc. Serà tant important passar-s’ho bé, com aprendre

Les Cargolines es posen en marxa aquest mateix dissabte 1 de Maig amb una activitat gratuïta, on també podran venir les mares i pares per conèixer la dinàmica habitual del grup. A partir d’aquí es realitzaran activitats cada dissabte fins el 12 de juny.

En breu s’informarà sobre el  casal d’estiu naturalista, amb el que s’està treballant. Posteriorment es vol crear també un grup estable de joves, així com colònies o campaments naturalistes.

Aquest projecte forma part del projecte ADN ADENC que rep el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Per obtenir més informació podeu visitar la pàgina web www.adenc.cat o enviar un correu a cargolines@adenc.cat

Us hi esperem a totes i tots!