L’ADENC organitza una nova plantada popular al riu Ripoll aquest diumenge en col·laboració amb WWF Barcelona

Penjat el 19 de novembre de 2018, per David López Bosch

Continuen els treballs de recuperació del bosc de ribera al riu Ripoll. El diumenge 25 novembre s’ha convocat una nova plantada popular. L’ADENC convida a tota la ciutadania a participar-hi!

El proper diumenge 25 de novembre des de l’ADENC es convoca novament a la ciutadania a una plantada popular al riu Ripoll. Es convoquen als voluntaris i voluntàries de totes les edats per participar-hi. El punt de trobada serà a la zona de Sant Vicenç de Jonqueres a partir de les 10 del matí. L’ADENC s’encarregarà de portar tot el material necessari. L’activitat és gratuïta, l’únic que s’ha de fer és apuntar-se prèviament a través de la web de l’ADENC o bé trucant (93 717 18 87).

Es plantarà concretament a la zona del talús que hi ha sobre el sobreeixidor d’aigües residuals on l’han passat hi va haver-hi una actuació de millora del col·lector que va causar la destrucció de la vegetació present. En aquesta zona es plantarà arç blanc, garric i ginesta.

També s’aprofitarà per plantar a la llera del riu, en una zona on el que es va plantar al inicis del projecte no va prosperar, aquesta vegada es plantaran principalment alocs i salzes, dues espècies que s’han adaptat bé al riu Ripoll.

Aquest any comptem també amb la participació d’una trentena de voluntaris de l’entitat WWF. Aquesta entitat d’àmbit mundial, compta amb una delegació a l’estat espanyol que organitza plantades populars a 14 punts de l’estat el mateix dia. L’entitat ha fet també una aportació econòmica per finançar la plantada.

L’ADENC organitza una nova plantada popular al riu Ripoll aquest diumenge en col·laboració amb WWF Barcelona

Campanya d’apadrinament d’arbres

El finançament dels arbres i arbustos que es plantaran durant la jornada s’ha aconseguit amb la campanya d’apadrinament que l’entitat va endegar el 2016 i que permet a la ciutadania fer petites aportacions econòmiques per la compra de les plantes.

L’apadrinament es pot fer a través del web (https://adenc.cat/apadrinament-fesreviurelripoll/) o posant-se en contacte directament amb l’oficina de l’ADENC.

Enguany a més el projecte de Fes Reviure el Ripoll ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona com a projecte de sensibilització i participació ciutadana, i de l’Ajuntament de Sabadell.

Continuïtat del projecte

Durant aquesta tardor, des del projecte “Fes reviure el Ripoll” s’han organitzat també dues jornades d’extracció de canya, la propera el dia 2 de desembre, activitat a la qual també convidem a tota la ciutadania a participar.

De cara al 2019, el projecte tornarà a agafar embranzida, amb la celebració del desè aniversari i amb la participació en el projecte de restauració que l’Ajuntament de Sabadell va presentar a l’Agència Catalana de l’Aigua i en el que l’ADENC preveu col·laborar. Es vol ampliar l’àmbit d’actuació agafant el tram de riu que va de la Font del Gitanos fins a la passera de Les Clotes.

El projecte “Fes reviure el Ripoll!”

“Fes reviure el Ripoll!” és un projecte que té dues finalitats complementàries i igualment importants:

  1. Recuperar la vegetació de ribera i la fauna del nostre riu, i per tant, millorar el seu estat ecològic.
  2. Fer un exercici d’educació ambiental in situ envers tota la ciutadania. Un exercici, una activitat que pugui ser compartida amb tota la família, amb els amics i que sigui perdurable al llarg de les nostres vides.
Animem a tothom a participar-hi! Us esperem el dia 25 al riu Ripoll!