L’Ajuntament de Banyeres del Penedès acorda signar un acord de custòdia amb el GEPEC-EdC

Penjat el 16 d'octubre de 2013, per GEPEC

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès acorda signar un acord de custòdia amb el GEPEC-EdC

La Junta de govern de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès va aprovar el passat 10 d'octubre la signatura d'un acord de custòdia amb el GEPEC-EdC per a la conservació de la finca de la Font Gran.

La custòdia del territori és una eina basada en acords de bona voluntat entre una entitat conservacionista i uns propietaris públics o privats per a intentar sumar esforços per a la millora ambiental de la finca.
Els primers treballs a la finca de la Font Gran es centraran en la reconversió d'una antiga caseta de transformador elèctric en refugi experimental per a ratpenats.
La major part de les espècies de mamífers amb més amenaça d'extinció a Catalunya són ratpenats i un dels seus principals problemes són relatius a la manca de refugis adequats i de coneixements sobre com construir-ne d'artificials.
GEPEC-EdC compta amb el recolzament tan de la Fundación Biodiversidad com del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per a dur a terme un projecte de custòdia quiropterològica. Es a dir, aconseguir acords de custòdia amb propietaris de finques amb la finalitat de protegir els ratpenats.
En Jerónimo Merino, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha estat l'impulsor de l'acord amb GEPEC-EdC que es signarà en dates properes.
La brigada municipal iniciarà en breu els treballs d'adequació del refugi amb material i direcció tècnica facilitades per GEPEC-EdC.