Limnos torna a observar llúdriga en el cens visual, amb rècord de participació

Penjat el 27 de juny de 2018, per Limnos

Limnos detecta per 3r any consecutiu llúdriga a l’Estany de Banyoles i el seu entorn, en la 11 edició d’aquest cens anual. Celebrem l’evidència que la llúdriga segueix present al nostre Estany, aquest any en forma de fotografia, i també l’èxit de participació del cens, amb 14 punts mostrejats i 19 persones voluntaries, el rècord dels últims anys. El gruix de participants i de punts mostrejats permet donar més robustesa als resultats del cens. Per això, si la participació es manté i la llúdriga continua frequentant l’Estany, futures edicions d’aquest cens podrien ajudar a saber més dels hàbits d’aquest misteriós mamífer i el nombre d’individus que frequenten l’Estany de Banyoles i el seu entorn.

Aquests censos organitzats per Limnos consisteixen a col·locar observadors en silenci durant 2 hores al vespre (8-10h) i hora i mitja a la matinada (5.30-7h) a diferents punts de l’Estany. En la majoria d’edicions de cens amb resultats positius la llúdriga s’havia vist a la zona de les llacunes de Can Morgat, però enguany l’únic individu observat es va veure nedant a l’Estany, des de la passera de la zona d’Amaradors. Tampoc es va detectar en tres punts mostrejats al Fluvià on sabem que es sol moure.

Els participants d’aquest any han inclòs voluntaris habituals de Limnos, alguns més esporàdics però afins al cens de llúdriga, i també cares noves, com tres estudiants del INS Josep Brugulat. Limnos agraeix l’interès de gent, i anima a tothom qui vulgui a participar en aquest tipus d’activitats.

Limnos torna a observar llúdriga en el cens visual, amb rècord de participació

Llúdriga vista a l’Estany de Banyoles la matinada del 16 de Juny de 2018. Observador i autor de la fotografia: Dylan Garcia