L’OTAA comunica a l’Ajuntament de Sant Cugat que l’Escola La Mirada no es pot fer al bosc de Volpelleres

Penjat el 25 de gener de 2021, per Adenc

L’ADENC i SOS BOSC VOLPELLERES es congratulen l’Administració estigui en el camí del sentit comú en relació al Bosc de Volpelleres.

L’Oficina Tècnica d’Avaluació Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha emès un informe desfavorable respecte a l’aprovació provisional de la modificació puntual del planejament vigent en l’àmbit del Parc Equipat del Bosc de Volpelleres.

L’ADENC i Sos Bosc Volpelleres comuniquen que han estat notificats per la OTAA-Oficina tècnica d’Avaluació Ambiental de la Generalitat de Catalunya mitjançant el nou informe tècnic OTAA vinculat a l’Aprovació Provisional de la Modificació puntual del planejament vigent a l’àmbit del parc equipat del Bosc de Volpelleres.

LOTAA es l’oficina d’avaluació ambiental GENCAT que avalua l’impacte ambiental i la preservació de la biodiversitat, és un informe sectorial que ja es va fer per l’aprovació inicial, en la qual ja es va dir que s’havien d’estudiar altres opcions, i que en lAprovació Provisional no s’aporta l’estudi d’alternatives.

Com que l’Ajuntament de Sant Cugat va modificar en uns 19m la zonificació va considerar erròniament que ja havien complert les determinacions indicades per lOTAA, però com que varen modificar lleugerament la posició.

LOTAA ha realitzat segon informe per l’Aprovació Provisional per enviar-ho a la Comissió de Territori de Catalunya CTAMB-CTC per a la tramitació de l’Aprovació Definitiva i o la suspensió del tràmit. I la OTAA indica i diu que son molt insuficients els canvis realitzats, que no hi ha estudi d’Alternatives i que la modificació no és substancial i atenta contra un 85% de l’arbrat i superfície de bosc igualment com en l’Aprovació Inicial.

Fins i tot indica l’informe de L’OTAA que la solució ambiental millor és posar-ho fora de l’àmbit del bosc de Volpelleres en un altre indret del barri, ja que té un valor ambiental de biodiversitat extraordinari.

Ara la situació actual comporta que l’Ajuntament retiri el projecte i iniciï una nova tramitació o valori la ubicació inicial com la més favorable en compliment de plaços i acordant solucions conjuntes amb Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. No hi ha marge de discordances per fer només un Text Refós per tramitar al Ple Municipal.

L’ADENC i SOS BOSC VOLPELLERES es congratulen que algun organisme de l’Administració estigui en el camí del sentit comú raonable i pensi que no es pot avantposar un risc hipotètic d’explosió d’un ferrocarril nocturn de mercaderies especials a sacrificar col·locar una escola en el bell mig d’un bosc històric consolidat i de protecció màxima, i com entitats amb responsabilitat social, com ja hem dit sempre de dedicar-hi temps a trobar solucions per no anar a judicis, ens oferim a l’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat de Catalunya per trobar una solució consensuada.

Nota de premsa ADENC – plataforma ciutadana SOS BOSC VOLPELLERES

Amb el suport de quasi 20.000 signatures ciutadanes.

Adjuntem: