Nit dels ratpenats al riu Ripoll

Penjat el 19 de juny de 2022, per Mireia Calvet

En els marc de les activitats programadades per donar a conèixer els valors naturals del riu Ripoll, el passat divendres 17 de junt es va realitzar una nova edició de la “nit dels ratpneats”

En el pic de temperatures d’una de les setmanes més caluroses de la història, les elevades temperatures no van desanimar a la més d’una vintena d’assistents que es van aplegar al capvespre davant del Molí d’en Torrella.

De la mà del Xavi Jordà, els assistents vam poder aprendre moltes curiositats d’aquests petits mamífers voladors, des de les diferents parts del seu cos adaptades al vol i a moure’s en la foscor, el seu cicle de vida, els diferents tipus de refugis que poden utilitzar per reproduir-se o hivernar, fins a les seves problemàtiques de conservació.

Acabades les explicacions, vam travessar el riu i vam arriber fins a una zona ocupada per horts, allà els primers ratpenats es van fer esperar una mica, però finalment van aparèixer les primeres Pipistrel.les nanes, sobrevolant-nos, molt ràpides.

De tornada cap al riu, la cosa es va animar una mica més i vam poder veure ratpenats volant prop de l’aigua, caçant, però també bevent aigua, tot un espectacle!

Durant la sortida, amb l’ajut dels diferents aparells que portava el Xavi, vam poder identificar per la freqüència en la que emetien els ultrasons, tres espècies de ratpenats: la Pipistrel.la nana, la Pipistrela comuna i la Pipistrel.la de vores clares.