Nit dels ratpenats

Penjat el 29 de juny de 2017, per Daba System

Aquesta primavera, el Grup d’Estudi dels Ratpenats de l’Adenc ha organitzat dues activitats  per donar a conèixer el món dels ratpenats entre la ciutadania. 
La primera Nit dels Ratpenats es va celebrar el dia 26 de maig,dins del programa “Nit de la Ciència” que es va organitzar a Sabadell des de la Fundació Bosch i Cardellach i en la que van participar diverses entitats de Sabadell. L’activitat va consistir en una sessió teòrica sobre la biologia dels ratpenats a càrrec de Xavier Jordà i una posterior observació al mateix pati de Ca l’Estruch utilitzant els detectors d’ultrasons i durant la qual es va poder observar la Pipistrel.la nana (Pipistrellus pygmaeus).
El dia 17 de juny es va organitzar la segona Nit dels Ratpenats juntament amb la Secció Natura de la UES, en aquest cas, el punt de trobada va ser al riu Ripoll, concretament al Molí den Torruella (sota el pont de la Salut). Després de les explicacions sobre la biologia dels ratpenats a càrrec d’Abraham Mas, es va fer un recorregut per la vora del riu fins a la passera de Les Clotes. Durant l’itinerari es van detectar  tres espècies del gènere pipistrel.la: Pipistrel.la nana (Pipistrellus pygmaeus), Pipistrel.la comuna (Pipistrellus pipistrellus) i  Pipistrel.la de vores clares (Pipistrellus kuhlii).
Nit dels ratpenats
Explicacions de l’Abraham Mas al riu Ripoll

Nit dels ratpenats
Explicació de la morfologia dels ratpenats a càrrec del Xavi Jordà
Nit dels ratpenats
El Xavi en plena acció. Foto: Mercè Ricart