Nova jornada de treballa al riu Ripoll. Desfent el laberint de lonicera

Penjat el 18 de febrer de 2020, per Mireia Calvet

Aquest diumenge 16 de febrer l’Adenc ha organitzat una nova jornada d’extracció d’espècies invasores al riu Ripoll, aquesta vegada hem estat treballant a la Font dels Gitanos, en l’eliminació de la Lonicera japonica, una liana utilitzada en jardineria que s’ha estès pel medi natural.

A la jornada han participat una vintena de voluntaris, i hem comptat amb la col·laboració de 9 alumnes de quart de secundària de de les Escoles Ramar de Sabadell i Maristes de Barcelona, que ens han ajudat molt en la difícil tasca de treure les llargues arrels d’aquesta planta, que s’escampem i entortolliguen creant una malla  laberíntica.

Un riu ple de vida

Aquest matí, hem pogut trobar amagats entre la vegetació fins a tres Vidriols, és la primera vegada que observem aquest rèptil al riu. Aquest animals estan hivernant i després de mostrar-los a tots els assistents, els hem deixat sobre la terra i ràpidament s’han tornat a amagar entre les herbes. Mentre treballàvem, hem pogut sentir també el cant d’alguns ocells, que ja noten l’arribada de la primavera com la Mallerenga carbonera o el Rossinyol bord.

Els gatells ja estan florits

Ja de tornada als cotxes, una vegada finalitzada la jornada, ens hem aturat una estona per supervisar la zona davant el Molí de l’Amat, on l’Adenc ha estat treballant dels del 2012; les darreres riuades han portat molta sorra i pedres al riu que han sepultat tot l’herbassar, deixant només les canyes i els arbres plantats  ja fa uns anys. Entre els arbres, molts gatells  ja estan florits i eren visitats per alguns insectes com abelles i abellots.

El projecte continua

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuen durant aquest hivern-primavera amb una plantada el proper dia 8 de març i amb la Festa del riu, aquest any dedicada a les tortugues, el dia 21 de març.

Des d’aquí, volem convidar a tota la ciutadania en les tasques de voluntariat per recuperar aquest espai natural de la ciutat de Sabadell. Tothom que ho vulgui, pot fer un apetitat contribució al projecte apadrinant un arbre, fent un donatiu a l’Adenc, o a través del blog.

https://apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com/

Nova jornada de treballa al riu Ripoll. Desfent el laberint de lonicera

Vidriol

Nova jornada de treballa al riu Ripoll. Desfent el laberint de lonicera

Borrons de gatell

Nova jornada de treballa al riu Ripoll. Desfent el laberint de lonicera