Nova plantada de vegetació al riu Ripoll

Penjat el 19 de març de 2023, per Mireia Calvet

El passat dia 12 de novembre el grup de Fes Reviure el Ripoll va organitzar una nova plantada a la del Molí de l’Amat i de la Font dels Gitanos, en una zona on s’havien organitzat diverses jornades d’extracció de plantes invasores, concretament del lligabosc del japó i canya americana.

La jornada ha comptat amb participació d’una trentena de voluntaris, entre ells, alguns voluntaris de WWF i un grup d’alumnes de quart d’ESO de l’institut Ramar que estan realitzant l’assignatura d’Aprenentatge i Servei, un grup de set nois i noies, acompanyats d’un professor ha estat treballant en l’extracció de canya i han plantat alguns arbres. Els joves han treballat de valent i també els volem agrair la feina feta.

En total es van plantar una quarentena d’arbres de quatre espècies diferents: Gatell, Salze blanc, Saulic i Tamariu , també es van plantar. Totes les plantes han estat finançades gràcies a la campanya d’apadrinament que té en marxa l’entitat. Esperem que arrelin bé a la terra i puguin sobreviure aquest estiu.

Una vegada acabada la plantada, els voluntaris han procedit a regar tots els arbres plantats durant la jornada i també tot el que s’ha estat plantant a la font dels Gitanos aquests darrers anys. Hem acabat el matí continuant amb l’extracció de canya.

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuaran durant la primavera i l’estiu 2023

Per garantir la supervivència dels arbres plantats, s’organitzaran jornades de rec durant el final de la primavera i tot l’estiu, en funció de la pluviositat de la temporada. Convidem a la ciutadania a participar en les jornades de rec que s’organitzaran, estigueu atents l’agenda d’activitats de l’entitat.