Nova plantada de vegetació al riu Ripoll

Penjat el 26 de novembre de 2023, per Mireia Calvet

Aquest 26 de novembre el grup de Fes Reviure el Ripoll ha organitzat una nova plantada al riu Ripoll, aquesta vegada al marge esquerre, al tram que va des de l’escala de peixos fins a la passera de Les Clotes. La jornada ha comptat amb la participació d’una quarantena de voluntaris que han plantat una cinquantena de plantes.

L’activitat ha comptat també amb la participació dels voluntaris de WWF, entitat que organitzava plantacions simultànies a diferents indrets de la península aquest mateix cap de setmana. Des d’aquí volem agrair a WWF la participació en aquesta activitat que també han contribuït a finançar.

Avui també hem comptat amb els alumnes de quart d’ESO de l’institut Ramar que estan realitzant l’Asignatura d’Aprenentatge i Servei, un grup de sis nois, acompanyats d’un professor han plantat 6 exemplars d’Olivereta a la part superior de la ribera, en una zona molt seca i amb molta pedra, per això ha calgut que fessin un bon forat, per garantir la supervivència de les plantes. Els joves han treballat de valent i també els volem agrair la feina feta.

En total s’han plantat cinquanta arbres de sis espècies diferents: Olivereta, Gatell, Freixe, Tamariu, Om i Aloc. Esperem que arrelin bé a la terra i puguin sobreviure aquesta primavera. Totes les plantes s’han finançat gràcies a la campanya d’apadrinament que l’entitat té en funcionament i l’aportació de WWF.

Una vegada acabada la plantada, els voluntaris han continuat amb l’extracció d’espècies invasores durant una bona estona.
La zona on hem fet la plantada és molt freqüentada per persones i sobretot per gossos, per aquest motiu, n’hem senyalitzat i n’hem tancat l’accés a les persones i animals, esperem que ho respectin i que les plantes puguin sobreviure.

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuaran durant el 2023
Durant aquest hivern el grup de Fes Reviure el Ripoll ha planificat diverses jornades d’extracció de plantes invasores. Des d’aquí convidem la ciutadania a participar-hi, estigueu atents al calendari.
Continua en marxa la campanya d’apadrinament; si voleu apadrinar una planta, podeu fer-ho trucant a l’oficina de l’Adenc o bé a través del web:
https://adenc.cat/apadrinament-fesreviurelripoll/

Nova plantada de vegetació al riu Ripoll

Nova plantada de vegetació al riu Ripoll