Nova plantada de vegetació al riu Ripoll

Penjat el 28 de novembre de 2022, per Mireia Calvet

Nova plantada de vegetació al riu Ripoll

El passat dia 27 de novembre el grup de Fes Reviure el Ripoll va organitzar una nova plantada a la de la Font dels Gitanos, en una zona on s’havien organitzat diverses jornades d’extracció de plantes invasores, concretament del lligabosc del japó.

La jornada va tenir la participació dels voluntaris de WWF, entitat que organitzava plantacions simultánies a diferents indrets de la península aquell mateix dia. Des d’aquí volem agraïr a WWF la participació en aquesta activitat que també va contribuïr a finançar.

Aquesta jornada també hem comptat amb els alumnes de quart d’ESO de l’institut Ramar que estan realitzant l’Asignatura d’Aprenentatge i Servei, un grup de set nois i noies, acompanyats d’un professor ha estat treballant en l’extracció del lligabos del japó i altres plantes invasores a la mateixa zona on s’ha realitzat la plantada. Els joves han treballat de valent i també els volem agraïr la feina feta.

En total es van plantar una trentena d’arbres de cinc espècies diferents: Gatell, Freixe, Tamariu i Sarga, també es van plantar Alocs i alguns joncs. Esperem que arrelin bé a la terra i puguin sobreviure aquesta primavera. Totes les plantes s’han finançat gràcies a la campanya d’apadrinament que l’entitat té en funcionament i l’aportació de WWF.

Una vegada acabada la plantada, els voluntaris han continuat amb l’extracció d’espècies invasores durant una bona estona, aclarint una zona nova per poder fer una altra plantada aquest hivern.

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuaran durant el 2023

Durant l’hivern el grup de Fes Reviure el Ripoll ja ha planificat diverses jornades d’extracció de plantes invasores a la Font dels Gitanos, per continuar controlant l’expansió del lligabosc japonès a la zona i permetre el creixement de les plantes autòctones. Des d’aquí convidem a la ciutadania a participar-hi, estigueuatents al calendari.

Continua  en marxa la campanya d’apadrimament; si voleu apadrinar una planta, podeu ver-ho trucant a l’oficina de l’adenc o bé a través del web:

https://adenc.cat/apadrinament-fesreviurelripoll/

 

Alumnes Ramar durant l’extracció de lligabosc

Plantada a la zona neta de lligabosc