Novetats als refugis per animals alats al Mur Verd de La Canonja

Penjat el 22 de desembre de 2015, per GEPEC

Novetats als refugis per animals alats al Mur Verd de La Canonja

Diumenge 20 de desembre varem instal·lar l'embrió de l'estació de seguiment de ratpenats que complementarà el refugi de grans dimensions que varem instal·lar l'octubre de 2013. Aquest refugi ja ha estat ocupat per una petita colònia de ratpenats, demostrant així la seva efectivitat.

Per altra banda, es varen fer actuacions de manteniment i es van reinstal·lar caixes niu per a mallerenga i xot que esperem que siguin ocupades a partir de la primavera propera.

El Mur Verd és una finca de 40 hectàrees situada entre el poble de La Canonja i el polígon industrial químic. La seva funció és la de crear una pantalla entre les indústries i la població. Les plantacions inicials varen quedar oblidades fins que l'Ajuntament (de nova creació en independitzar-se de Tarragona) i l'entitat ecologista GEPEC -EdC s'hi varen posar a treballar.

Una actuació de RSC (Responsabilitat Social Corporativa) a la tardor del 2013, va representar un gran impuls a la reconversió i millora ambiental de la finca amb una colla d'actuacions d'entre les que destaca la creació de dues basses temporals per a amfibis que ja les han colonitzat.

Una altra de les actuacions va ser ajudar a diferents animals alats tot facilitant-los refugis. 

Anualment hi tenen lloc altres accions de RSC i de voluntariat que van ajudant a que l'espai poc a poc es vagi naturalitzant i millorant així la seva funció d'espai verd de gran valor per la zona on es troba situat.