Participem en l’elaboració del Pla de Transició Energètica de l’Alt Empordà

Penjat el 5 d'octubre de 2021, per Despatx IAEDEN

Des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’han iniciat les taules rodones amb diversos actors de la comarca per decidir quin model energètic és el que ha d’impulsar la transició energètica a la comarca.

El passat dijous 30 el nostre tècnic, Raúl Domínguez, va assistir a la taula rodona on es convocaven les entitats, moviments socials i sector privat. Vam participar en grups reduïts debatent sobre els pros i contres de cada tecnologia renovable i també sobre els diversos models a aplicar a la comarca i que millor s’adaptassin a la seva realitat i necessitats. Tothom va estar d’acord en el fet que el model més adequat seria el descentralitzat (autoconsum) i compartit (comunitats energètiques enxarxades compartint energia), lluny del model que s’està imposant actualment, el centralitzat (grans instal·lacions productores situades lluny dels punts de consum).

Prèviament a aquesta taula, vam participar a mitjans juliol a una altra convocada per a tècnics. En aquest cas vam aportar diversos comentaris respecte a la protecció dels espais naturals i la biodiversitat, l’aplicació dels criteris d’ordenació que estableix el Catàleg de Paisatge de Catalunya, la nostra visió crítica amb l’impuls del biogàs i la problemàtica i pes que té el sector transport en el còmput global d’emissions de la comarca.

El procés de decisió està també obert a la ciutadania i hi podeu fer arribar les vostres aportacions clicant aquí.

Participem en l’elaboració del Pla de Transició Energètica de l’Alt Empordà

 

The post Participem en l’elaboració del Pla de Transició Energètica de l’Alt Empordà appeared first on IAEDEN - Salvem l'Empordà.