Presentació del llibre «Geografia particular. Llocs, paisatges…mirades»

Penjat el 29 de novembre de 2021, per Adenc

El proper dijous 2 de desembre, l’Adenc organitza la presentació del llibre de Josep Vigo i Bonada, «Geografia particular. Llocs, paisatges…mirades». l’acte tindrà lloc a les 19h a la sala d’actes de la Biblioteca Vapor Badia, de Sabadell.

Es tracta del darrer llibre que ha escrit en Josep Vigo, i és un recull molt amè de les experiències viscudes per l’autor al llarg de la seva vida, dedicada professionalment al camp de a biologia. El llibre està estructurat en 20 capítols de diferents temàtiques, principalment dedicats a la botànica i geografia. Malgrat que els temes són tractats amb gran rigorositat i precisió, el lector també s’adonarà ràpidament de la passió i respecte per la natura de l’autor.

Josep Vigo Bonada és catedràtic emèrit del departament de biologia vegetal de la Universitat de Barcelona. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha centrat la seva activitat en la docència i els estudis de geobotànica. Es va doctorar amb l’estudi de la flora i la vegetació de Penyagolosa, el 1965. És coautor, amb Oriol de Bolòs, de la ‘Flora dels Països Catalans’, i, juntament amb d’altres botànics, de la ‘Flora Manual dels Països Catalans’. Impulsor i coautor dels volums dels ‘Manuals dels Hàbitats de Catalunya’. Ha rebut dos guardons de la Generalitat de Catalunya, la medalla Narcís Monturiol, el 1993, i el premi Medi Ambient, el 2010.

‘Com que sempre he maldat per empeltar-me amb la natura que m’envolta, i com que entenc que el món no és pas tant una realitat exterior com la percepció i l’apropiació que en fem, aquests relats haurien de ser, ensems, fragments de natura i fragments de mi mateix.’