Proposta d’una nova xarxa de “Bus Ràpid” al Vallès

Penjat el 15 de maig de 2018, per David López Bosch

L’ADENC s’adhereix a la proposta de Via Vallès d’elaborar una xarxa de transport públic integrada intermunicipal a nivell del Vallès. Aquesta proposta aposta per un millor i més eficient medi de transport per a la població d’una de les comarques més poblades de Catalunya (de fet, mes de 1,3 milions de persones).

La xarxa de transport públic s’ha plantejat de sempre com una xarxa radial d’origen a Barcelona, que s’estén fins als voltants de l’àrea metropolitana. Tanmateix, els vallesos són zones molt poblades amb àmplies relacions intermunicipals molt complexes. Tanmateix el model actual ha desatès la malla de relacions entre els municipis vallesans, relegant-los  a ser la punta de la branca del gran arbre de la xarxa ferroviària barcelonesa.

Per això, en aquesta proposta, s’aposta per una xarxa d’autobusos interurbans que connectin els diferents municipis vallesans, millorant la connectivitat en aquesta zona tant poblada del nostre país.

La xarxa de Bus s’estructuraria a partir de les estacions de ferrocarril i nodriria nodes com estacions de Bus actuals i altres enllaços possibles. El ferrocarril alimentaria el Bus formant un sistema conjunt.

Teniu l’enllaç al document de la proposta fent clic aquí.

Proposta d’una nova xarxa de “Bus Ràpid” al Vallès