Rebem en donació una finca de 11 hectàreas

Penjat el 15 de gener de 2013, per GEPEC

Rebem en donació una finca de 11 hectàreas

El terreny forma part de la "Xarxa de Reserves naturals voluntàries” de l’entitat ecologista

El passat mes de gener del 2012 el GEPEC-EdC va rebre en donació una finca de muntanya de 11 hectàrees, ubicada al racó de la Dòvia de Pratdip un indret de gran interès natural i paisatgístic, inclòs dins de l'EIN (Espai d'Interès Natural) de la Serra de Llaberia. Maria dels Àngels Matas i Fèlix Alaguero, els antics propietaris de la finca, van acordar amb el GEPEC-EdC promoure la gestió ecològica i sostenible d’aquest espai, a més de mantenir en custòdia una finca molt propera anomenada “Els Tres Quarts”.

La donació permetrà dinamitzar els valors naturals i agropecuaris d’ambdues parcel•les, a més de propiciar-ne la seva conservació i millora mediambiental. Així, el GEPEC es compromet a promoure una gestió ecològica i sostenible de la finca, oferint a més l’assessorament a través del contacte regular i el seguiment periòdic dels plans o projectes avinguts prèviament en l’acord.

Amb aquesta donació el GEPEC-EdC compta ja amb 16 acords de custòdia amb propietaris de finques repartides arreu de Catalunya anomenades "Xarxa de Reserves naturals voluntàries del GEPEC-EdC".  Entre totes aquestes finques sumen un total de 193 hectàrees, de les quals una gran part són agroforestals, algunes agrícoles i d'altres són refugis de rat-penats.