Recuperem els prats per a ajudar les àligues cuabarrades del Montsant

Penjat el 14 d'octubre de 2013, per GEPEC

Recuperem els prats per a ajudar les àligues cuabarrades del Montsant

Durant el passat mes de setembre i octubre, el GEPEC-EdC ha coordinat i dirigit uns treballs per tal de transformar uns boscos de pins cremats l’estiu del 2012 en prats de conreu dintre del Parc Natural de la Serra de Montsant (PNSM).

Aquesta acció té la intenció de proveir el PNSM de més àrees obertes on petits herbívors, com el conill o la perdiu puguin trobar el seu aliment, amb l’objectiu final d’afavorir la permanència de l’àguila cuabarrada en el PNSM.

Els treballs en concret han consistit en la trituració de rabasses, restes vegetals i pedres de 4 hes de terreny per tal de adequar-les per a la seva posterior sembra amb més de 200 kg de llavors de plantes farratgeres plurianuals.

L’acció ha sigut possible gràcies a la signatura d’acords de custòdia amb els propietaris dels terrenys, Mas de la Massipa i Mas de la Canaleta, pertanyents al municipi de Cabacés, a l'ajut concedit pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per conduir accions en els espais naturals protegits de Catalunya i a la col·laboració dels voluntaris europeus de GEPEC-EdC
Si voleu més informació o ajudar-nos a fer-ne el seguiment adreceu-vos a secretaria@gepec.cat