Reunió al Parlament per evitar el desmantellament dels Espais Naturals Protegits

Penjat el 20 de juny de 2015, per GEPEC

Reunió al Parlament per evitar el desmantellament dels Espais Naturals Protegits

Una representació de la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC ) s'ha reunit al Parlament amb representants dels diferents partits per intentar frenar el desmantellament de la xarxa de parcs naturals de Catalunya. 

La Federació, de la qual El GEPEC-EdC en forma part, s'ha reunit, el 18 de juny, amb diputats de la comissió d’agricultura del Parlament per intentar aturar el desmantellament des espais naturals de protecció especial que està portant a terme el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). Entre els representants ecologistes hi havia el vicepresident del GEPEC-EdC, així com membres d’IPCENA-EdC, de les comarques de Lleida, de CEPA-EdC, de l’àrea metropolitana i de DEPANA. Pel que fa als grups parlamentaris hi han assistit representants de la CUP, del PSC, d’ ERC, d’ICV-EUiA i d’ UDC. S'ha lliurat als Diputats “l’nforme sobre el pla del Govern de la Generalitat per desmantellar la xarxa d’espais naturals protegits catalans. El cas particular del parc natural dels ports”, redactat per l’equip tècnic del GEPEC-EdC.

A la reunió, que ha durat més d’una hora i mitja, s'ha fet una extensa exposició de la situació de desmantellament que està patint tota la xarxa d’espais naturals protegits del país i s'ha parlat de forma detallada i intensa del cas del Parc Natural dels Ports, on aquest procés està més avançat i on cal una actuació urgent per frenar aquesta situació. També s'ha comentat el cas de Collserola i els continuats incompliments del DAAM en els compromisos adquirits pel que fa a la protecció de les espècies i a les continues vulneracions de la normativa europea. Hi ha hagut bona sintonía entre els representats ecologistes i els diputats, els quals han manifestat que, en general, estaven plenament d’acord amb allò que s'estava exposant. La intenció de la reunió era demanar la intervenció del Parlament per aturar i revertir aquesta situació de destrucció de la xarxa d’espais naturals protegits. Cal recordar que, ara fa pocs dies, el Parlament ja va aturar la destitució dels directors dels espais naturals d’especial protecció que el DAAM estava tramitant. Finalment, s'ha acordat seguir en contacte, a fi i efecte d’intercanviar nova informació, per tal d’analitzar les distintes possibilitats de què el Parlament prengui part en l’afer.

La Junta del GEPEC-EdC

Reus, 19 de juny de 2015

Vegeu notícia de l'Ebre digital