Segona actuació sobre l’ailant a Torrebonica

Penjat el 20 de desembre de 2021, per DavidMunoz

Dissabte passat vam tornar a actuar al bosc de Torrebonica, a l’est de Terrassa, dins de l’espai de la Via Verda Sant Llorenç – Collserola. Si bé vam ser menys voluntaris i voluntàries que en la primera actuació, vam avançar molta feina. Cal recordar que l’ailant és una espècie vegetal exòtica invasora, provinent del sud-est asiàtic. Volem erradicar-la de la zona de recuperar el bosc autòcton de la zona.

Ens vam reunir a les deu del matí a l’estació de rodalies de Terrassa Est, i cap a dos quarts d’onze ja estàvem fent feina. Vam talar els individus juvenils i subadults utilitzant diferents serres i també els vam injectar el sulfat de magnesi, mitjançant forats fets amb trepants. A més a més, ens ho vam passar molt bé, coneixent-nos entre nosaltres. El grup local de WWF de Barcelona van tornar a ajudar-nos. Cap a un quart de dues vam acabar i a dos quarts ja érem de tornada a casa a l’estació de Terrassa Est.

Les dues properes actuacions les realitzarem de la mà de les colles més grans de l’esplai Can Colapi, cap al gener i febrer. Us deixem algunes fotografies, per tal que veieu els resultats.

Implica’t en l’ecologisme local!