Seguim restaurant el bosc de Torrebonica

Penjat el 28 de febrer de 2022, per DavidMunoz

El passat dissabte 19 de febrer, per segona vegada, els adolescents de l’esplai Can Colapi van ajudar l’entitat a restaurar el bosc de Torrebonica, com ja s’havia fet en tres ocasions anteriorment. En aquesta ocasió, gràcies a que l’Ajuntament de Terrassa va talar els individus adults d’ailant, amb els infants la feina va consistir en extreure sobretot esbarzers i algun individu juvenil d’ailant per tal de fer lloc per a una futura plantada.

A més a més, vam poder extreure algun dels rizomes dels ailants de la zona, i vam poder injectar sals de magnesi tant a les soques restants dels individus juvenils com als individus adults talats per l’ajuntament de Terrassa. La zona ha canviat molt, i és que s’han extret uns 30 individus adults i 150 de juvenils, deixant una zona buida, que serà repoblada per l’ailant si no hi actuem.

Us deixem fotografies de l’actuació amb l’Esplai Can Colapi.

Per tal de restaurar el bosc, realitzarem una acció general el proper dissabte dia 19 de març. Aquell dia acabarem d’extreure individus juvenils i subadults, els injectarem sals, extraurem rizoma, i a més a més plantarem espècies autòctones tals com l’alzina o el roure. Aquests plançons ens els cedirà el centre de treball CIPO, de Sabadell. Us podeu apuntar al voluntariat a través del següent enllaç:

Restauració ecològica del bosc de Torrebonica (Terrassa)