Sortida ornitològica a Bellots

Penjat el 21 d'octubre de 2021, per DavidMunoz

Dissabte 16 d’octubre vam sortir amb la plataforma Tu Ets Entorns Terrassa per descobrir la biodiversitat de la zona de Bellots, dins de l’Anella Verda de Terrassa, i també dins la Via Verda Collserola-Sant Llorenç. Érem unes deu persones, entre les quals en Toni Sanllehí, qui ens va explicar els ocells que hi viuen. Vam sortir a les nou del matí del complex funerari de Terrassa, i a la una del migdia vam acabar.

Vam aprofitar l’ocasió per a gravar la ruta en format Wikiloc per si algú vulgués repetir-la, i també una fitxa tècnica, amb informació sobre la sortida.

Enllaç de la ruta en format Wikiloc:

Enllaç de la fitxa tècnica

Aquest espai està greument amenaçat per la construcció del macropolígon Bellots II, de 94 ha, fet que podria afectar molt greument la fauna. Diumenge dia 24 a les 10h del matí, la Plataforma Tu Ets Entorns Terrassa organitza una marxa en contra de la construcció del polígon

A més a més de flora i invertebrats com la papallona Vanessa atalanta, que es troba en migració, vam poder observar un total de 43 espècies d’ocells, amb l’ajuda de prismàtics i telescopis:

-Pinsà
-Cogullada
-Lluer
-Gafarró
-Passerell
-Aligot
-Tord
-Bitxac comú
-Xoriguer
-Titella
-Cotxa fumada
-Pit roig
-Milà reial
-Fredaluga
-Alosa
-Gavià
-Verdum
-Cadernera
-Mallarenga cuallarga
-Cuereta blanca
-Cotorreta de pit gris
-Tallarol capnegre
-Tallarol de casquet
-Oreneta vulgar
-Mosquiter comú
-Mallarenga blava
-Garsa
-Pardal xarrec
-Pardal comú
-Estornell
-Picot verd
-Rossinyol bord
-Esplugabous
-Cornella
-Corb
-Astor
-Griva
-Cruixidell
-Gaig
-Merla
-Esparver
-Bernat pescaire
-Tudó