Torna a ser un èxit la Fira Activa’t pel medi ambient de Terrassa!

Penjat el 20 de juny de 2023, per Adenc

Emmarcada dins la 32a setmana del medi ambient organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, que tractava de Salut i Microplàstics, l’ADENC ha organitzat la 15a Fira Activa’t pel medi ambient. Va tenir lloc diumenge 11 de juny al matí al Parc de Vallparadís de Terrassa.

 

Com cada any, aquesta fira any pretén visibilitzar les iniciatives i entitats de la ciutat que ofereixen productes, serveis i propostes que ajuden a dur una vida més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

 

Aquest any hem tornat a comptar amb la participació de l’ecobotiga cooperativa l’Egarenca que ofereix productes agroecològics de proximitat. Seguint la línia de residu zero, també va venir Enrenou artesania per mostrar i vendre productes d’artesania tèxtil basats en el reciclatge de residus tèxtils per crear productes reutilitzables.

Torna a ser un èxit la Fira Activa’t pel medi ambient de Terrassa!

El Col·lectiu Eixarcolant, node Vallès, va informar de les seves línies d’actuació i també va portar productes per tastar del seu propi obrador de Jorba.

L’hort comunitari Plantem-nos van venir a explicar qui són i el projecte que tenen, i van fer un taller de vermicompostatge. També hi van assistir l’Associació Xàtiga explicant els conceptes de plantoteràpia, cadena de plantes i fent un taller de compostatge domèstic per a reduir residus.

Gràcies a Domotic Confort Fotovoltaica vam poder conèixer la proposta d’incorporar l’energia fotovoltaica a les nostres llars.

També van venir Ecoinserció, una associació que vetlla per la integració social, el desenvolupament personal i la sostenibilitat a Terrassa a través de la gestió integral de diversos residus.

L’Observatori de l’aigua de Terrassa, a part de portar l’exposició de la Maleta de l’aigua, van fer el lliurament de premis de relats curts.

A la Fira també hi van participar entitats ecologistes de referència a la ciutat com són La paparola Assemblea ecologista i Greenfluencers Terrassa, a més de l’ADENC.  I també vam comptar amb la participació de Barri Futur, la comunalitat urbana de la ciutat (Economies cooperatives, de proximitat, de cures i comuns urbans).

Torna a ser un èxit la Fira Activa’t pel medi ambient de Terrassa!

També hi va tenir cabuda l’educació ambiental, on El conte de les caixes niu va apropar als i les més petites de la casa als ocells i la biodiversitat urbana amb un conte infantil. Des de l’ADENC també es va organitzar durant tot el matí una activitat de les Cargolines, l’escola de petits i petites naturalistes. Vam estrenar el Joc de les Espècies amenaçades, protegides i invasores del Vallès!

Torna a ser un èxit la Fira Activa’t pel medi ambient de Terrassa!

 

Aquest projecte rep el suport del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Terrassa.

#EntitatsAmbientals

#AjutsTSAcat