Trobada SOS VALLÈS

Penjat el 18 de febrer de 2022, per Adenc

CONVOCATORIA DE LA II TROBADA DE SOS VALLÈS

SOS Vallès es una plataforma activa de més de 12 entitats ecologistes amb el suport d’unes 35 entitats del Vallès Oriental i Occidental, que treballa per la coordinació de les problemàtiques ambientals al Vallès.

La II Convocatòria es realitza a Corró d’Amunt (Les Franqueses del Vallès) per que en aquest nucli urbà de Les Franqueses es vol desenvolupar un projecte especulatiu i immobiliari, el projecte del Sector C (21.000m2s) que té una superfície major que el seu nucli urbà hi ha un vídeo de simulació penjat en el blog molt il·lustratiu. https://salvemcorro.blogspot.com/2021/06/quin-poble-volem-simulacio-de-la.html  Corró d’Amunt és un antic poble i nucli urbà de 420 habitants i el nou sector d’habitatges en urbanització comportarà un increment de població del 25%. En un entorn rural, paradigma del mosaic agroforestal que és el paisatge del Vallès, es volen edificar blocs d’habitatge plurifamiliar, que es complementaran amb parcel·les d’habitatge amb el model ciutat jardí. Un dels aspectes més criticable és la pèrdua de cohesió social i de sostenibilitat del nucli urbà. No estem parlant de cohesió social associada a les relacions humanes sinó a la idea d’edificació de nou habitatge sense serveis incrementant la mobilitat. No té sentit incrementar els habitatges a Corró d’Amunt perquè no hi ha els serveis bàsics de població com són Llars d’Infants, Escola, Institut o CAP sanitari, això obliga a utilitzar el vehicle privat per resoldre la mobilitat quotidiana de tota la nova població.

La trobada SOS Valles tracta enguany de les problemàtiques del Vallès.

  1. Suport a la retirada de la Urbanització del Sector C de Corró d’Amunt sobre sol d’interès agricola.
  2. Un Posicionament sobre la protecció dels espais fluvials del Vallès, el Vallès és els rius i torrents del Besòs.
  3. Les Al·legacions al Pla 2022-27 de les conques fluvials de l’ACA que afecten greument a la biodiversitat dels ambients fluvials amb mesures de forta intervenció contra la vegetació de ribera.
  4. El Posicionament de suport de SOS Vallès a la Caducitat ambiental-CCQC solicitada del Projecte de l’autopista B-40 o Quart Cinturó al Vallès com a via urbanitzadora.
  5. El Suport entitats SOS Vallès a un Pla Agrari del Vallès(PTSAEV) per preservar els sols agricoles del Vallès de la degradació del sol no urbanitzable per part de propietaris no agraris i la deixadesa de les administracions en favor de l’agricultura km 0 amb molts valors positius pel mon urbà del Vallès pel seu gaudi compartit.
  6. Suport a la denúncia ambiental del Circuit motocròs Sant Feliu de Codines en el vell mig del connector dels espais PEIN de la serralada prelitoral.
  7. Una reflexió sobre l’abús de la Gestió i explotació forestal amb objectius energètics i de biomassa igualment un us contaminant al Vallès.
  8. I finalment el Suport al manifest de científics en contra dels Jocs Olímpics Mediterranis de BarcelonaPirineu 2030 en l’actual context d’emergència climàtica i ambiental. SOS VALLÈS Corró d’Amunt, Les Franqueses EL VALLÈS 19.02.2022

 

Trobada SOS VALLES – Salvem Corró D’Amunt

Dia: 19/02/2022

Horari previst: 10:00 fins 13:30 (declaracions Mitjans Comunicació presents 12,00h.)

Lloc: Antigues Escoles de Corró d’Amunt Ctra. de Cànoves BV-5151 , Corró d’Amunt 08520 Les Franqueses del Vallès