Un mocador solidari amb il·lustracions del fartet

Penjat el 10 d'octubre de 2017, per GEPEC

Un mocador solidari amb il·lustracions del fartet

Us presentem una nova iniciativa solidària en la que GEPEC-Ecologistes de Catalunya participa. Es tracta del projecte d’emprenedoria social Giraffa. El seu objectiu és finançar i fer més visible la feina d’entitats ambientals com la nostra, així com ampliar la consciència ambiental de la societat.

Des de Giraffa dissenyen, produeixen i comercialitzen mocadors tubulars i reversibles estampats amb il·lustracions naturalistes d’animals. Estan fets a mà a Barcelona amb cotó d’Andalusia de producció integrada (limita la producció de químics) i van acompanyats de material divulgatiu sobre l’espècie en qüestió. GEPEC-Ecologistes de hem apadrinat un d’aquests animals, concretament el fartet (Aphanius iberus).

El fartet és un peixet que es troba només a la costa mediterrània de la Península. S’enfronta a un elevat risc d’extinció degut a la destrucció i desaparició de l’hàbitat a causa de l’agricultura intensiva i el turisme, la sequera i drenatge de zones humides, la contaminació de l’aigua, la sobreexplotació dels aqüífers i la introducció d’espècies invasores.

GEPEC està vinculat des de l'orígen de l'entitat a la protecció de diversos espais on habita o habitava el fartet: la Séquia Major i els Prats de la Pineda i altres llacunes litorals a la zona entre Mont-roig i l'Ametlla de Mar.

Per a la venda de cada mocador amb il·lustracions del fartet, nosaltres rebem un 10% del PVP. Així doncs, aquesta iniciativa és una nova manera d’ajudar-nos a aconseguir fons per poder seguir defensant el medi. Els mocadors del fartet, estan disponibles al web de Giraffa i també al nostre local. A més, els podreu trobar a les fires en les que participem. Possiblement ja els vau descobrir en la darrera edició del Delta Birding Festival, que va tenir lloc del 22 al 24 de setembre.

La nostra vinculació amb el projecte va néixer a principis de l’any 2016. Des de Giraffa es van posar en contacte amb nosaltres per explicar-nos el projecte i de seguida ens va agradar la idea i vam decidir col·laborar-hi. De fet, el material divulgatiu que acompanya el mocador del fartet ha estat validat per GEPEC.

 

Primera col·lecció: 10 animals i 10 ONG ambientals

Tant el nostre mocador, com els de la resta d’ONG ambientals i animals que participen en el projecte, estan disponibles en quatre combinacions de colors diferents. De moment el projecte està integrat per 10 entitats i 10 animals. Són els següents:

Animals

ONG ambientals

Fartet

GEPEC

Cigonya blanca

APNAE

Mussol comú

Brinzal

Tortuga mediterrània

Trenca

Ós bru

FAPAS

Ximpanzé

Fundació Mona

Granota reineta

Serbal

Botxí meridional

ICO

Oreneta comú

SEO BirdLife

Cap d’olla gris

Submón