Vols deixar de menjar tanta carn? Nosaltres t’ajudem

Penjat el 10 de desembre de 2014, per GEPEC

Vols deixar de menjar tanta carn? Nosaltres t’ajudem

Aprofita per a començar l’any nou amb un canvi important però simple a la teva vida: menjar menys carn.

 

 

És dolent menjar carn?

Científicament està demostrat que de manera natural l’espècie humana és omnívora. Defugim expressament el debat si esdevenir vegà, vegetarià, flexitarià o omnívor. Simplement ens centrem en reduir l’excés de carn com a element de canvi.

 

Perquè?

T’exposem alguns exemples de raons mediambientals, de salut, de benestar animal i d’estalvi econòmic.

 

Ambientals

Els ramats generen un 18% més de CO2 (gas hivernacle) que els mitjans de transport. (+ info)

 

Per a produir 1 kg de carn són necessaris milers de litres d’aigua i 27 kgs de CO2 (l’equivalent a 12 litres de benzina) (+ info)

 

Si reduïssim a la meitat la quantitat de carn que consumim estalviaríem el 24% de la contaminació de l’aigua. (+info)

 

A Catalunya hi ha un nombre creixent de productors de carn, llet, ous i altres derivats ecològics, locals i respectuosos amb el benestar animal. I el nombre de botigues que distribueixen aquests productes va augmentant, així com els grups de consum ecològic a les nostres comarques. Participa en un d’ells, estalviaràs diners i contribuiràs a un canvi de societat imprescindible. (+ info)

 

De salut

Els vegetals no aporten colesterol, només la carn. El nostre cos genera tot el colesterol que necessita. (+ info)

 

Les persones vegetarianes redueixen a la meitat la possibilitat de patir càncer i tenen menys problemes d’obesitat, diabetes, pressió arterial alta, etc. respecte de la resta de la població. (+ info)

 

De benestar animal

Si deixes de menjar la meitat de la carn probablement evitaràs l’existència de 7 animals vivint en condicions inacceptables cada any (+ info)

 

Parets de vidre, un documental presentat pel Paul McCartney força dur sobre la crueltat a la indústria càrnica. Si no ets capaç de suportar les imatges, pots intentar escoltar la veu del que explica (VIDEO)

 

D’estalvi econòmic

Ser vegetarià pot arribar a representar estalviar un terç del cost del menjar. Nogensmenys sabem de menjadors escolars ecològics que equilibren el preu del menjar ecològic reduint la quantitat de carn. (+ info)

 

Hi ha receptes atractives vegetarianes per nadal?

I tant, entrant a internet i escrivint al Google o al Youtube, trobareu una pila d’elles, aquí us mostrem un enllaç només a una de la Generalitat, cliqueu AQUÍ.

 

Hi ha cap regal millor que aquest?

T’ho plantegem com un regal de Nadal el qual es pot fer entre persones que s'apreciïn, ja que no hi ha millor regal que saber que estem ajudant tant a la salut d'aquestes persones com a la natura i al benestar animal. Regala salut per a tothom!

 

Com t’ajudem?

Simplement emplenant AQUESTA SENZILLA ENQUESTA abans del 31 de desembre si vols començar el canvi amb l’any nou. Durant el 2015 et tornarem a enviar una enquesta (molt curta també) tres cops (18 de març, 1 de juliol i 1 de desembre) per a avaluar com evoluciones i per a motivar-te en aquest canvi. Vols?Contacte: svegepecedc@gmail.com

 

Col·laboren: ADAP Pendedès, Associació Protectora d'Animals de Granollers, Societat Protectora d'Animals de Mataró, Cunican, Protectora d'Animals de Artesa de Lleida, Valldelges.net