Voteu per la moratòria a la incineració de residus i a nous abocadors!

Penjat el 25 de desembre de 2019, per Cepa

Voteu per la moratòria a la incineració de residus i a nous abocadors!

La plataforma ciutadana RZ inicia una votació electrònica per demanar que s’aprovi una veritable llei de prevenció de residus (Llei Residu Zero) i que es decreti la moratòria a la incineració,  i a nous abocadors de residus.

Mentre el conseller Damià Calvet anuncia que el Govern està elaborant la nova Llei de prevenció (?) de residus i s’omple la boca dels avenços cap a una economia circular, … el seu departament no fa altra cosa que beneir nous projectes d’incineració que demanen ser autoritzats: cremar CDR (combustible derivat de residus) a Juneda a les Garrigues, o una nova incineradora a les antigues instal·lacions de la tèrmica de Cercs al Berguedà.

Voteu per la moratòria a la incineració de residus i a nous abocadors!

La Direcció General de Qualitat Ambiental i l’Agència de Residus donen la benvinguda en aquests projectes de final de canonada de la mateixa manera que promouen la crema de residus a les cimenteres, no fan res per controlar les emissions de les incineradores com demanen els veïns (el cas de Sant Adrià i Barcelona amb TERSA), autoritzen il·legalment abocadors que ara han de buidar (Cruïlles al Baix Empordà) o en faciliten de nous arreu del país (Rubí al Vallès, o Riba-roja a la Ribera d’Ebre). Bonica manera de respondre la declaració d’emergència climàtica que el mateix Govern ha aprovat!!.

ELs conflictes territorials que es preparen arreu del territori català són la millor resposta de la ciutadania per solucionar l’emergència climàtica i ambiental causada per l’excés de residus i emissions: no es tracta de promoure el negoci de la  incineració i l’abocament dels residus, es tracta de posar en marxa una transformació radical del sistema de producció, distribució i consum de manera que ningú rebi autorització per generar residus i emissions contaminants i se n’hagi de fer càrrec.

Per aquesta raó la PCRZ ens hem adreçat als grups parlamentaris per a què instin el Govern a decretar una moratòria i aprovin urgentment una veritable Llei de prevenció Residu Zero per la qual hem redactat una proposta de bases.

Demanem el vostre suport en aquesta campanya de votació electrònica per la moratòria i suport a les properes accions i convocatòries.