Penjat el 22 de febrer de 2021, per Adenc
Aquest dimarts arrenca una nova edició de ‘Cafès Científics’ a Sabadell, una iniciativa organitzada per vuit entitats de la ciutat que es dediquen a la recerca i a la seva divulgació i que té com a objectiu posar en contacte al gran públic amb experts de diferents àmbits de la ciència.
En aquesta novena edició, el dolor crònic, la vida en el Sistema Solar o la importància de la cooperació en l’agricultura social seran alguns dels temes que abordarà aquest cicle al llarg de l’any i que conclourà al novembre. A causa de la situació sanitària, les xerrades es faran amb reducció d’aforament i es retransmetran de forma telemàtica.
Sabadell, 22 de febrer de 2021.- L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques inicien la novena edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.
Tot i que el calendari de l’any passat es va veure alterat per la situació de pandèmia causada per la COVID-19, l’èxit de públic de les edicions anteriors i la voluntat de consolidar aquest cicle a la ciutat ha dut les entitats organitzadores a repetir la iniciativa un any més.
L’objectiu dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. L’espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat ha sigut tradicionalment el bar del local de la Unió Excursionista del carrer de la Salut. Aquest any, però, la dinàmica canviarà per poder-nos adaptar a la situació actual i així complir amb els màxims protocols de seguretat. D’aquesta manera, la idea és oferir un format mixt oferint d’una banda un aforament de fins al 50% al cafè de la UES (depenent de les restriccions en funció de l’evolució de la pandèmia) i de l’altra una connexió en streaming amb possibilitat d’intervenir mitjançant un xat habilitat.
De febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència, o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, iniciarà una conversa al voltant d’un tema d’actualitat. La persona convidada exposarà breument el tema i establirà un diàleg amb els assistents que poden plantejar dubtes i reflexions pròpies.
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica que se celebra a molts llocs del món que té com a objectiu estimular la conversa i l’esperit crític, debatre, interactuar i dialogar fora de l’entorn acadèmic. Els Cafès Científics de Sabadell estan adherits des de la primera edició a la xarxa internacional de Cafès Científics.
Consulta el programa dels Cafès científics 2021 i la nota de premsa completa.
Demà dimarts 23 de febrer les companyes de la UES – Unió Excursionista de Sabadell organitza el primer cafè científic.
El futur de l’energia: els anys decisius.
A càrrec de Antonio Turiel, llicenciat en Física i Matemàtiques, doctor en Física Teòrica i investigador a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC.
Cap a un món sense petroli. Què passarà amb els combustibles fòssils i l’urani? Com impactarà en la nostra societat? Quin paper hi tindran les renovables? El nostre sistema de vida actual sempre ha estat insostenible, però ara s’ha tornat inestable i amenaça de col·lapsar, un perill que fa necessària una reforma radical de la societat.
No us ho perdeu!
Per raó de la pandèmia, el Cafè s’haurà de fer telemàticament. Hi podeu participar clicant aquest enllaç:
https://naturaues.zohoshowtime.eu/sessions/el-futur-de-l-1838680443#/?source=my_site