Penjat el 9 de juny de 2017, per Ipcena
Amb més de 200 parelles, és una de les colònies més importants de la ciutat
Els Agents Rurals han retirat aquest divendres prop de 270 barreres amb punxes metàl·liques que s’havien instal·lat en orificis de ventilació de dues illes de pisos de Lleida per evitar que hi entressin els ocells. L’acció s’ha fet després de constatar que a les punxes hi morien clavats exemplars de falciots, que és una espècie protegida.
L’entitat ecologista Ipcena va presentar el 4 de maig una denúncia al departament de Territori alertant que aquests elements suposaven un perill per als ocells. Des de la conselleria es van posar en contacte amb les comunitats afectades i els veïns van acceptar que els agents rurals retiressin les punxes sense cap cost. El portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, ha destacat la col·laboració de tots els implicats en aquesta actuació.
L’actuació s’ha dut a terme en dos edificis situats al barri dels Instituts. Aquí es concentra una de les colònies més importants de falciots de la ciutat, amb més de 200 parelles. A banda de ser una espècie protegida, el falciot també és un gran aliat per combatre la proliferació de mosquits i mosca negra, tal com ha explicat el cap dels Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou. Aquest divendres efectius del Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals s’han despenjat amb cordes des de la teulada per anar retirant les barreres una a una.
ACN – 09/06/2017
El Agents Rurals han retirat els 270 sistemes de pinxos anticoloms que hi han ubicats als dos edificis de Cos Gayón / Issac Albeniz de Lleida. Com podeu veure a les imatges en alguns dels pinxos retirats hi ha els cadàvers clavats de falciots i ratpenats.
Des d’Ipcena, estem molt satisfets en la mesura optada de retirar definitivament aquest macabre sistema després de la denúncia que vam presentar el mes de maig davant del Departament de Territori de la Generalitat, advertint d’aquestes morts. Agraïm la intervenció dels Tècnics Ambientals i els Agents Rurals per solucionar eficaçment aquest problema en una zona on es concentra una colònia molt important de falciots a la nostra ciutat, una espècie protegida i de vital importància en el nostre ecosistema que ens ajuda enormement a un control natural de insectes.