Penjat el 27 d'octubre de 2015, per GEPEC
Aquest mes de novembre destaquem la jornada de voluntariat a Pratdip el proper 22 de novembre en què ens desplaçarem fins a la finca de les Setjoles, propietat del GEPEC i la dels Tres Quarts en Custòdia per practicar l'art de la pedra seca i dinarem plegats. t'hi apuntes?
Diumenge 1 novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Recollida d'aglans del Roure de Renau (Toni Bara)
Un gran arbre amb molta i bona llavor que recollirem respectuosament per fer planter cadascú a ca seva i més endavant trasplantar, per fer sembra directa al mateix moment, tot passejant... o per menjar, com feien els ibers abans dels castanyers que dugueren els romans. Trobada 16h Ermita del Lloret de Renau. Porteu bosses de paper o de roba per recollir les llavors.
Diumenge 1 novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Aprofitant l'entorn de la platja natural, parlarem de la fotografia de natura, donarem algunes pautes bàsiques i intentarem captar allò que cridi la nostra atenció. A la Platja Natural dels Salats i Muntanyans de Creixell, Torredembarra i Roda de Berà. Ens trobem a les 10 del matí a Torredembarra, a Cal Bofill (a l'extrem del passeig marítim, direcció BCN). Activitat gratuïta, no cal inscripció. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra.
Dijous 5 de novembre CURS
L'hort de balcó en balcó : plantes medicinals i culinàries . Altafulla
Taller d’agricultura urbana amb mètodes ecològics, especialment recomanats per a tots aquells que us agradi la natura i l’agricultura però fins ara pensàveu que no teniu un lloc a casa per gaudir i practicar l’observació i el desenvolupament d’un hort. Aprèn a cultivar els teus aliments al balcó i o a la terrassa de casa teva de manera ecològica a l'Hort de la Sínia. També hi haurà possibilitat de fer sessions a cases particulars!
5, 6 i 7 de novembre TALLER
Tècniques d’estudi dels mamífers terrestres (Jaume Soler Zurita)
Dijous 5 i divendres 6/11/2015: sessions teòriques. Dissabte 7/11/2015: Sortida de camp
La majoria de vegades les úniques evidències que trobem al camp respecte als mamífers terrestres són els excrements, les petjades...alguna resta de pèl, però no gaire més enllà d’això. Aprèn a identificar-ne els rastres principals i no et perdis totes aquelles pistes que ens deixen. Sessions teòriques a Reus, sortida al camp a l’entorn proper.
Dissabte 7 de novembre SORTIDA ESCOLA NATURALISTES
Vine a descobrir la natura, veuràs animals selvatges!
Activitats de descoberta de la natura adreçades a canalla de 6 a 12 anys amb les seves famílies. Activitat gratuïta, imprescindible inscripció prèvia. Lloc: Carrer Migdia, 51, al costat del barranc del Roquís (Reus).
Dissabte 7 de novembre CURS
L'hort de balcó en balcó a Roquetes (Joan Vives)
Taller d’agricultura urbana amb mètodes ecològics, especialment recomanat per a tots aquells que us agradi la natura i l’agricultura però fins ara pensàveu que no teniu un lloc a casa per gaudir i practicar l’observació i el desenvolupament d’un hort. Aprèn a cultivar els teus aliments al balcó i o a la terrassa de casa teva de manera ecològica a l'Hort de l'Escola de Naturalistes del GEPEC Lo Caro de Roquetes. També hi haurà possibilitat de fer sessions a cases particulars!
Diumenge 8 de novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Cingles de la Grallera: racons oblidats de la Serra de Llaberia (Ester Borràs)
La Serra de Llaberia encara té racons per descobrir. Un dels itineraris marcats per Turisme de Pratdip porta a la raconada que formen els barrancs de l'Aguiler i l'Ortiguer. Nosaltres, però, us en proposem una variant.
Dissabte 14 de novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Pescadors d’alçada (Albert Cama i Matxalen Pauly, ornitòlegs experts en aus marines)
Sortida en barca per als més mariners. Atraurem aquelles aus marines que viuen mar endins i que són difícils d’observar des de la costa. Port de Tarragona.
Diumenge 15 de novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Anellament d'ocells (Pere Josa, Naturalista)
Apendrem en què consisteix l'anellament d'ocells, una eina d'estudi que aporta una gran quantitat de dades de molta qualitat alhora d'estudiar els ocells, migració, estudi de les comunitats, muda, condició física, etc…Activitat especialment adreçada a persones amb diversitat funcional. Reus.
Divendres 20 de Novembre XERRADA
Vols conèixer totes les propietats que tenen les plantes medicinals? Vols saber perquè s'utilitza cadascuna d'elles? T'agradaria conèixer, a més, l'ús terapèutic que tenen els olis essencials?. No ho dubtis, vine a la xerrada!!!!! local GEPEC a Reus, av. Prat de la Riba, 18 – 2n, 19,30 a 20,30h
Dissabte 21 de novembre ACCIÓ VOLUNTARIAT
Acció de voluntariat: extracció de plantes invasores a la platja llarga
Vols ajudar-nos a avançar en la recuperació de l'entorn natural de la platja? Col·labora en la retirada de plantes invasores que prenen l’espai a les plantes autòctones pròpies de les dunes? Organitza la Plataforma Salvem la Platja Llarga de Tarragona.
________________________________________________________________________________________________________
Diumenge 22 de novembre TALLER
Anirem a les finques de Les Setjoles, propietat del GEPEC, i la del Tres Quarts, en custòdia. Farem diverses accions de millora de l'entorn. Entre elles treballarem en refer marges de pedra seca i al temps que treballem aprendrem quatre coses d'aquest antic art de la pedra seca.
Divendres 27 de novembre XERRADA
L'àliga cuabarrada. Passat, present i futur (Antoni Beneyto Rosell, ICRA)
Farem un repàs a l'estat de la població d'un dels ocells més emblemàtics de la nostra Fauna, l'àliga cuabarrada. Veurem quantes parelles tenim i on les trobem, quins són els seus problemes actuals i les seves solucions, les previsions de futur... Tot sobre la reina de les nostres muntanyes. Local GEPEC Reus Av Prat de la Riba, 18, 2n.
Dissabte 28 de novembre TALLER
Els secrets de les herbes remeieres (Alba Borràs)
Coneix les principals herbes medicinals i aromàtiques, les seves propietats, aprèn a elaborar productes per a usos cosmètics i medicinals: olis, colònia, xarop, ungüents, pasta de dents… Reus de 9 a 13h.
Dissabte 28 de novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Excursió al Montsant (Salvador Sancho Maya)
Recorregut circular de 14 km sortint de l'ermita de Sant Antoni, a Ulldemolins, passant pel Pi de la Carabasseta, Barranc dels Pèlags, Toll de l'Ou, La Pleta, Pont Natural, l'Aiguabarraeix, el Riu Montsant i la Cova Fumada.
Diumenge 29 de novembre SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL
Caminant pel Cap de Salou (Marina Castells / Isabel Carreras)
Sortirem a peu des de la platja de Llevant i, seguint el camí de Ronda, anirem fins a la Pineda. Coneixerem l'entorn natural d'aquest tram de la costa de Salou. Observarem, el paisatge, la vegetació, la morfologia de les roques.... caminant sempre el més aprop possible de la mar. Activitat gratuïta. Amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Inscripcions i més informació de les activitats:
www.gepec.cat 977 33 11 42 secretaria@gepec.cat o a l’oficina del GEPEC-EdC Av. Prat de la Riba, 18 – 2n REUS, horari atenció al públic: dimecres i divendres de 9 a 13 i dimarts i dijous de 17 a 20