Concert d’Alfons Encines pel Dia Mundial del Ocells

Penjat el 11 de desembre de 2017, per Limnos

Unes 20 persones van assistir al Consert d’Alfons Encines titulat “Estimats Ocells” que es va fer al Museu Darder per celebrar el dia Mundial dels Ocells de 2017.

Alfons Encinas ens va deleitar amb guitarres, arpa, nikelarpa, reclams i veu fent sorolls de cants d’ocells i cantant cançons relacionades amb les aus. “Estimats ocells” és un treball musical que va enllaçat amb refranys populars, petits contes, rondalles i explicacions de característiques i costums dels ocells de la nostra Mare Terra. Són cançons populars catalanes i occitanes recollides al costumari català de Joan Amades i cançoners tradicionals occitans, i volen ésser una mostra d’agermanament entre les dues llengües. Dins el recital es van sentir diferents cants d’ocells imitats amb reclams fabricats artesanalment per uns ornitòlegs artistes dedicats a la investigació i defensa del ocells.

Els ocells són molt necessaris per a la terra i l’agricultura. Es mengen els insectes nocius, ens alegren amb la música dels seus cants i ens recorden, quan els veiem volar, el do de la llibertat. Ens anuncien, si els sabem observar, el temps que farà o l’arribada de la primavera.

L’activitat va estar organitzada per Limnos, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles, Consorci de l’Estany, amb el suport de: Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.