Penjat el 8 de maig de 2018, per Cepa
El passat diumenge 6 de maig, sota una generosa pluja primaveral, una quarentena de persones han participat en la caminada amb l’objectiu de conèixer millor els valors ambientals de la riera de Vallvidrera amenaçats pel projecte d’urbanització de la rierada a tocar de la reserva natural al PN de Collserola.
La jornada matinal ha estat organitzada per la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola i per Molins en Transició amb la col·laboració del CE de Molins de Rei.
Els assistents han manifestat la seva indignació en observar la diversitat i bon estat de conservació dels hàbitats amenaçats; especialment els de ribera, però també d’alzinar amb roureda, perquè la urbanització també vol enfilar-se muntanya amunt. El guiatge l’han fet de manera molt competent i amena els biòlegs de la UB, Marisol Felip i Cesc Múrria, aquest darrer soci del CEPA.
En finalitzar la caminada es va fer una valoració de l’estat de conservació de la riera amb l’eina riu.net de la UB, (http://www.ub.edu/fem/index.php/es/riunetinici-esv) a la zona qualificada com urbanitzable, on hi ha algunes cases construïdes en zona inundable. El resultat preocupant va ser de 3 sobre una escala de 10.
La jornada va ser precedida dissabte per una xerrada informativa a la seu del CE de Molins de Rei. Josep Raventós regidor de medi ambient de la CUP va plantejar a l’audiència -amb presència de veïns partidaris de què s’els autoritzi a edificar les parcel·les de la seva propietat- que les opcions per garantir la preservació del principal curs fluvial de Collserolai són: l’extinció (malgrat la seva dificultat en tenir una qualificació obsoleta, però legal d’urbanitzable en el PGM) o bé la limitació d’edificar en les zones més sensibles. Pel director del Consorci Sr. Marià Martí la urbanització permetrà corregir situacions actuals d’algunes cases que contaminen la riera amb aigües brutes i extraccions d’aigua; això sí, va reconèixer que seria desitjable no tocar l’espai de ribera per la seva fragilitat i pel fet que s’incrementa el fraccionament de l’espai natural.