Un nou episodi de contaminació d’aigua a Torroja del Priorat

Penjat el 14 de setembre de 2017, per GEPEC

Un nou episodi de contaminació d'aigua a Torroja del Priorat

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya ha demanat formalment les analítiques de la qualitat de l'aigua del Siurana al Departament de Salut de la Generalitat i a l'Agència Catalana de l'Aigua

L'Ajuntament de Torroja del Priorat s'ha vist obligat a emetre un band prohibint el consum d'aigua de la xarxa municipal per a ús de boca i per a cuinar.

Els cellers, que es troben en plena verema, es veuen obligats a
comprar aigua envasada per a la neteja i manteniment de les seves instal·lacions, per tal que els vins que produeixen mantinguin l'alta qualitat que els ha fet ser uns dels millors del món.

A les cases també porten tot l'estiu havent de comprar aigua per a
beure o per a cuinar.

L'aigua, que arriba al poble per una tuberia empalmada al cul del
pantà de Siurana, presenta un aspecte verdós i tèrbol.

Els pobles de la conca del riu Siurana (Poboleda, Torroja, Gratallops...) tenen els aqüífers sota mínims (en qualitat i en
quantitat) degut al transvassament de conca del 95% de l'aigua del pantà de Siurana (una infraestructura pública) cap a la riera i el pantà de Riudecanyes (de gestió privada).

GEPEC-Ecologistes de Catalunya, juntament amb la Plataforma Volem lo riu Siurana Viu i Xarxa Sud, està treballant intensament per tal de retornar els cabals propis i la gestió de l'aigua del riu Siurana a la seva conca natural, que abasta el total de pobles del Priorat.

 

la notícia als mitjans:

diari més

el periódico

la vanguardia