Veïns de Sarrià visiten Torrelles de Llobregat per conèixer la planta de compostatge i el model Residu Mínim

Penjat el 4 de desembre de 2017, per Cepa

Com a resposta a la demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià,  dissabte 2 de desembre, el CEPA vam organitzar la visita per conèixer el model Residu Mínim de gestió de residus porta a porta implantada al municipi.Veïns de Sarrià visiten Torrelles de Llobregat per conèixer la planta de compostatge i el model Residu Mínim

 La tècnica de Medi Ambient de l’ajuntament, Laia Peidró, ens va rebre a l’ajuntament per explicar-nos els fonaments del model i com s’aplica a Torrelles. Després vam fer la visita a la deixalleria i la planta de compostatge …  (Moltes gràcies Laia per la teva dedicació i explicacions !!).

Aquesta activitat respon al fet que el CEPA, a iniciativa de l’AAV de Sarrià, vàrem presentar una proposta detallada per millorar la gestió dels residus a Sarrià Vell, segons el model Residu Mínim porta a porta.

Cal fer notar que l’Ajuntament de Barcelona afirma que es compromet a donar suport a l’aplicació dels projectes presentats per entitats ciutadanes aprovats al Consell de Sostenibilitat de la ciutat, … però no ho ha complert i ha rebutjar aplicar ara el model Residu Mínim tal i com ho vam demanar l’AV de Sarrià i el CEPA.

Esperem que aquesta visita hagi reforçat els arguments per a què en un futur proper es pugui desenvolupar a Sarrià la recollida porta a porta segons el model Residu Mínim.