Sortida d’ornitologia Turó de la Magarola.

Penjat el 4 d'octubre de 2017, per Daba System

A finals de l’estiu i 
començaments de la tardor els rapinyaires del nord d’Europa inicien la
seva migració postnupcial fins a terres més al sud on passar l’hivern. En la
seva ruta, travessen Catalunya, això permet el seguiment d’aquest fenomen des
de diversos indrets del país, avui 14 de setembre el grup d’ornitologia de l’Adenc s’ha acostat al Turó de la Magarola, a la Serra de Collserola.
El Turó de la Magarola, és un dels  punts d’observació d’aus en migració de
Catalunya. Durant els mesos de setembre i octubre, ornitòlegs experts registren les observacions de les diferents especies de rapinyaries i altres aus planadores, com les cigonyes, que viatgen cap a terres africanes seguint la ruta anomenada «via litoral de migració». Aquest seguiment forma part del projecte PERNIS, coordinat des de
l’Institut Català d’Ornitologia, i que té per objectiu el coneixement de les
característiques del pas migrador dels rapinyaires, així com d’altres migrants
diürns, que travessen el territori català. Aquest és el vint-i-sisè any
consecutiu de seguiment. 
El matí ha estat esplèndid i a primera hora la jornada es presentava prometedora, després de dos dies de temporal, s’augurava un bon nombre d’observacions d’aus en migració i així ha estat. L’ocell amb més exemplars observats durant el matí ha estat l’Aligot vesper, però no han faltat l’Esparver, l’Astor, l’Aliga marcenca, l’Aliga calçada, l’Arpella, l’Aligot i el Xoriguer.
L’observació ha estat al llarg del matí, ja des de primera hora s’han començat a veure ocells, alguns ens han passat molt a prop, i els hem pogut observar bé sense binocles, per altres ha calgut el telescopi per identificar-los. Al final de la jornada, quan ja estàvem a punt de marxar, el dia ens ha regalat un estol de nou aligots vespers i una àliga calçada que ens han passat molt a prop, un bon comiat!
Més informació a: