Profitosa jornada d’anellament al riu Ripoll

Penjat el 12 de gener de 2018, per Adenc

Diumenge, 15 d’octubre de 2017
Les jornades d’anellament científic d’ocells al riu Ripoll estan resultant ser molt profitoses aquesta tardor, a la darrera, que es va desenvolupar el passat 8 d’octubre es van anellar un total de 50 ocells.
Entre els ocells anellats, destacaríem un Tallarol gros, espècie és la segona vegada que ens cau a les xarxes en tota la història dels anellaments al riu Ripoll i la Boscarla de canyar, amb 6 exemplars, sens dubte es tracta d’ocells que estan de pas en la seva ruta migratòria.
L’ocell més anellat, torna a ser el Tallarol de casquet, amb 29 exemplars, amb tres ocells anellats tenim el Pit-roig, i amb dos ocells anellats el Tord comú i la Mallerenga cuallarga. Altres ocells anellats amb un únic exemplar durant aquesta jornada han estat: Cadernera, Mosquiter comú, Tallarol capnegre, Mallerenga blava, Bec de corall senegalès i Pardal comú.
La Boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) a Catalunya és una espècie migradora i estival que ocupa zones humides i marges de riu amb vegetació de ribera en bon estat.  Cria preferentment en canyissars, ocupant-ne preferentment les vores. El niu és una copa teixida amb herbes i fulles de canyís penjat de les tiges de la mateixa canya, enllaçant-ne vàries. Pot fer dues postes cada any, d’entre 3 i 5 ous que coven els pares durant 9-12 dies. S’alimenta d’invertebrats, principalment artròpodes: insectes, aràcnids…preses que sovint caça al vol.
Podeu veure algunes imatges de la jornada al següent enllaç:

https://youtu.be/EXy11hCwRX8