Penjat el 12 de gener de 2018, per Adenc
Diumenge, 15 d’octubre de 2017
Les jornades d’anellament científic d’ocells al riu Ripoll estan resultant ser molt profitoses aquesta tardor, a la darrera, que es va desenvolupar el passat 8 d’octubre es van anellar un total de 50 ocells.
Entre els ocells anellats, destacaríem un Tallarol gros, espècie és la segona vegada que ens cau a les xarxes en tota la història dels anellaments al riu Ripoll i la Boscarla de canyar, amb 6 exemplars, sens dubte es tracta d’ocells que estan de pas en la seva ruta migratòria.
L’ocell més anellat, torna a ser el Tallarol de casquet, amb 29 exemplars, amb tres ocells anellats tenim el Pit-roig, i amb dos ocells anellats el Tord comú i la Mallerenga cuallarga. Altres ocells anellats amb un únic exemplar durant aquesta jornada han estat: Cadernera, Mosquiter comú, Tallarol capnegre, Mallerenga blava, Bec de corall senegalès i Pardal comú.
La Boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) a Catalunya és una espècie migradora i estival que ocupa zones humides i marges de riu amb vegetació de ribera en bon estat. Cria preferentment en canyissars, ocupant-ne preferentment les vores. El niu és una copa teixida amb herbes i fulles de canyís penjat de les tiges de la mateixa canya, enllaçant-ne vàries. Pot fer dues postes cada any, d’entre 3 i 5 ous que coven els pares durant 9-12 dies. S’alimenta d’invertebrats, principalment artròpodes: insectes, aràcnids…preses que sovint caça al vol.
Podeu veure algunes imatges de la jornada al següent enllaç: