Nova jornada d’extracció de canya la riu Ripoll

Penjat el 12 de gener de 2018, per Adenc

diumenge, 22 d’octubre de 2017

Aquest diumenge 22 d’octubre, voluntaris de l’Adenc, han estat treballant al riu Ripoll, en l’extracció de canya en el tram que va del Molí de l’Amat a la Font dels Gitanos.
Després de l’aturada de l’activitat extractiva durant la primavera i l’estiu, hem pogut constatar que la canya ha crescut fins a alçades considerables i que a la zona on vam estar treballant l’any passat, ara hi tenim dues plantes autòctones: cua de cavall i llúpol i també la  nyàmera, una altre planta al·lòctona, però menys problemàtica que la canya americana per tractar-se d’una planta anual i que es situa prop de la riba del riu.
També hem pogut comprovar el grau de supervivència de les plantes plantades la passada temporada, bo a la zona interior de la riba, i no tant bo a la riba, on sembla que la nyàmera ho ha envaït tot, sens dubte les jornades de rec durant tot l’estiu han ajudat a aquest bon resultat.
Els treballs d’extracció de canya continuaran el mes de novembre, concretament el dia 19, i es centraran en deixar un espai lliure de canya per poder fer una nova plantada el dia 3 de desembre. Des d’aquí emplacem a tots els socis de l’Adenc i a la ciutadania en general a col.laborar en aquesta tasca, i també a fer una contribució al projecte apadrinant un arbre, podeu fer-ho fent un donatiu a través de l’oficina de l’entitat o  través del web: