Nova jornada d’extracció de canya al riu Ripoll

Penjat el 17 de desembre de 2023, per Mireia Calvet

Aquest diumenge 17 de desembre una dotzena de voluntaris hem estat treballant en l’extracció de canya , aquesta vegada a la zona de Sant Vicenç de Jonqueres. El projecte de Fes reviure el Ripoll va iniciar-se la tardor del 2009 en aquesta zona. A l’inici del projecte es va extreure tota la canya de la zona que va des de la passera de Jonqueres fins al pont del Molí de l’Amat amb maquinària. Tot i que l’extracció va ser molt exhaustiva, la canya té un gran poder de rebrotar i durant aquests anys s’han anat organitzant diferents jornades per anar eliminant les canyes que tossudament tornen a sortir.

Durant aquesta jornada s’ha eliminat canyes d’una zona on hi ha uns freixes que es van plantar a l’inici del projecte, amb aquesta acció els hem deixat una mica d’espai per continuar creixent.

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuaran durant el 2024
Durant el proper 2024 el grup de Fes Reviure el Ripoll ha planificat diverses jornades d’extracció de plantes invasores i també una nova plantada popular.  Des d’aquí,  convidem la ciutadania a participar-hi, estigueu atents al calendari.
Continua en marxa la campanya d’apadrinament; si voleu apadrinar una planta, podeu fer-ho trucant a l’oficina de l’Adenc o bé a través del web:
https://adenc.cat/apadrinament-fesreviurelripoll/