Nova jornada d’extracció de canya al riu Ripoll

Penjat el 4 de febrer de 2024, per Mireia Calvet

El passat diumenge 28 de gener, una dotzena de voluntaris van estar treballant en l’extracció de canya al riu Ripoll. Aquesta vegada els treballs es van realitzar a la zona entre el  del Molí de l’Amat i la Font dels Gitanos, on l’Adenc està treballant des del 2012. Tot i que en aquest tram del riu hi ha una bona quantitat d’arbres que ja comencen a tenir una mida respectable, encara queden illes de canya molt denses.

Una part dels voluntaris es va  dedicar a treure la part aèria de la canya a les zones on ja hi ha arbres que li fan ombra, amb la finalitat de debilitar la canya i potenciar els arbres. La resta de voluntaris es van dedicar a l’extracció completa de la canya, amb el rizoma inclòs, una tasca molt més feixuga, en una illa de canyes sense arbres.

Les activitats de Fes Reviure el Ripoll continuaran durant tot  el 2024

Durant el proper 2024 el grup de Fes Reviure el Ripoll ha planificat diverses jornades d’extracció de plantes invasores i també una nova plantada popular. La propera jornada és el dia 18 de febrer, Des d’aquí,  convidem la ciutadania a participar-hi. Per properes activitats durant la primavera i estiu,  estigueu atents al calendari.
Continua en marxa la campanya d’apadrinament; si voleu apadrinar una planta, podeu fer-ho trucant a l’oficina de l’Adenc o bé a través del web:

Nova jornada d’extracció de canya al riu Ripoll

Extracció d’una altra planta exòtica: el Miraguano (Coccothrinax miraguamaes)

Nova jornada d’extracció de canya al riu Ripoll

Extracció de rizoma

https://adenc.cat/apadrinament-fesreviurelripoll/