Penjat el 7 d'octubre de 2018, per Mireia Calvet
Aquest estiu ha estat molt plujós i això ha afavorit el creixement del arbres al riu Ripoll, però també ha afavorit el creixement de la canya i l’esbarzer. Si us acosteu al riu Ripoll, aneu fins a Jonqueres, i us aproximeu al riu des de la mateix àrea d’esbarjo, podreu comprovar-ho per vosaltres mateixos, la verdor reina a la riba del riu Ripoll.
Aquest matí, set d’octubre una desena de voluntaris han estat treballant al riu Ripoll, la seva feina s’ha centrat bàsicament en alliberar un grup de freixes envoltats de canya i esbarzer, per deixar espai als arbres perquè puguin continuar creixent sense competència.
Durant la jornada hem pogut observar també el que sembla una jaç de Teixó i les seves latrines; sí, tot sembla indicar que un Teixó ha passat alguna nit a la llera del riu Ripoll!!! bon senyal de recuperació ecològica !
També ens ha cridat l’atenció una eruga, que es passejava tranquil·lament pel tronc d’un freixe, es tracta de la larva d’una papallona nocturna, el Borinot de la mort (Acherontia atropos) nom que es deu al dibuix que porta al tòrax, una calavera. La seva eruga és una de les més grans d’Europa, s’alimenta de verbenàcies i solanàcies i un cop finalitzat l’estat larvari fa un forat al terra on crisalida. La papallona se sent atretes per la mel de les abelles i és capaç de ficar-se dins dels rusc per xuclar-la.
Les activitats del projecte Fes reviure el Ripoll continuaran al llarg de la tardor amb una plantada popular el mes de novembre i una nova jornada d’extracció de canya el mes de desembre.